Avisfusjon i Nord-Trøndelag: Verdalingen + Levanger-Avisa blir «Innherred»

Roger Rein blir redaktør for den nye avisa.

Publisert Sist oppdatert

I fjor varslet Verdalingen og Levanger-Avisa at de to avisene skal slå seg sammen til én. Avisene dekker i dag hver sin kommune, og er begge helt eller delvis eid av Polaris Media/Adresseavisen.

Nå er stadig flere detaljer blitt klare, og onsdag varslet avisene at det meste nå er på plass. På Levangeravisa.no kan vi lese at:

  • NAVNET på den nye avisa blir Innherred. Det tar opp deler av navnet fra en av avisene, Innherreds Folkeblad Verdalingen. Avisene fikk flere hundre forslag fra leserne til nytt navn.

– Innherred er et vakkert ord. Det er lett å identifisere seg med for våre lesere i Levanger og Verdal. Det tar også noe av historien i dagens mediehus med seg inn i framtida, sier Rein til egen avis.

  • REDAKTØR for den nye avisa blir Roger Rein (55), nåværende redaktør i Levanger-Avisa. Rein har vært redaktør der siden 2010, og journalist siden 1982 - med unntak for 11 år som informasjonssjef i Nord-Trøndelag Fylkeskommune.
  • DAGLIG LEDER blir Odd Arild Sandnes (48), som i dag har samme stilling i Verdalingen. Dagens Verdalingen-redaktør Tor Ole Ree fortsetter også med redaktørtittel, og blir nestleder i redaksjonen.
  • HOVEDKONTOR for avisa, i den grad de vil kalle det for det, blir på Verdal. Der blir i hvert fall forretningsadressen, og det største kontoret som kan romme flest ansatte. Men; mediehuset skal beholde dagens kontorer i Levanger, og ha både stab og redaksjonsansatte begge steder.

Nå går det også fort. Den nye avisa skal være på plass allerede lørdag 30. mai, og lanseres under Vømmølfestivalen på Verdal.

Avisfusjonen har vært støttet utad av både ansatte, ledelse og eiere.

Powered by Labrador CMS