Vårt Land får sin første kvinnelige sjefredaktør. Henter Åshild Mathisen tilbake fra NRK

Tar over for Helge Simonnes.

Publisert Sist oppdatert

Fredag formiddag ble Åshild Mathisen presentert som Vårt Lands nye sjefredaktør, etter Helge Simonnes. Det opplyser avisa selv fredag formiddag. 

Mathisen kommer nå fra jobb som direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon i NRK, en jobb hun har hatt siden 2014. Da kom hun fra jobb som utviklingsredaktør i nettopp Vårt Land. 

Avisa forteller selv om ansettelsen på VL.no fredagog i en pressemelding presenteres altså 41-åringen Åshild Mathisen som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land.

Solid og bred erfaring

Mathisen har bakgrunn som utviklingsredaktør i Vårt Land, kommentator i aviser som VG, DN og Morgenbladet. Hun har også vært kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet.

- Vi er svært fornøyd med å ha fått en visjonær leder i denne rollen, sier Per Magne Tveiten, styreleder i Vårt Land og konsernsjef i Mentor Medier.

- Åshild Mathisen har en bred redaksjonell erfaring og har svært god kjennskap til vårt marked. Mediebransjen står overfor store endringer, og vi mener at Mathisen har de beste forutsetninger for å lede Vårt Land inn i en ny tid, sier Tveiten. 

- En tydelig nisjeavis, med et bredt samfunnsprosjekt

- Vårt Land er et avisprosjekt jeg er glad i, og tror det er stor bruk for fremover, sier Åshild Mathisen selv. 

- Mitt mål er at vi skal være best på å undersøke, forklare og debattere brytningene mellom tro og samfunn. Vårt Land skal være en tydelig nisjeavis i mediefloraen, men med et bredt samfunnsprosjekt - og på alle plattformer. Vi skal være en raus møteplass for mangfoldet av kristne, og for hele tros- og livssyns-Norge. Vårt Land skal også bringe viktige religionsdebatter inn i offentligheten. 

Åshild Mathisen tiltrer stillingen i Vårt Land 1. mai 2016. 

Medier24 kommer tilbake med mer. 

Powered by Labrador CMS