Tyrkiske myndigheter stenger nettsiden til avis som parodierte presidenten

Tyrkiske myndigheter fortsetter kampen mot pressefrihet.

Publisert Sist oppdatert

Istanbul (NTB-DPA): Tyrkiske myndigheter blokkerte mandag nettsiden til avisen Cumhuriyet etter at avisen på en forside gjorde narr av president Recep Tayyip Erdogan. Samtidig ble lokalene til et magasin gjennomsøkt av politi.

Aksjonen ble begrunnet med at den venstrevennlige avisen gjorde narr av Erdogan på en forside.

– Myndighetene er redde fordi Cumhuriyet forteller fakta og avdekker korrupsjon, skrev avisen på sitt nettsted, som mandag fortsatt var tilgjengelig utenfor Tyrkia.

Avisen har flere ganger vært i konflikt med regjeringen, blant annet da den publiserte bilder skal være bevis på at Tyrkia sender våpen til syriske opprørere. Erdogan anklaget i sommer sjefredaktør Can Dundar for spionasje og løgn, og slo i et intervju med statlig fjernsyn fast at avisen ikke skal slippe unna.

Mandag troppet tyrkisk politi samtidig opp i lokalene til magasinet Nokta, som på forsiden hadde laget et manipulert bilde av Erdogan som tar bilde av seg selv i begravelsen til en soldat.

Raidet i magasinets lokaler ble gjennomført basert på anklager om at redaksjonen spredte terroristpropaganda, forteller sjefredaktør Cevcheri Guven. En redaksjonelt ansatt ble pågrepet av politiet under aksjonen.

Powered by Labrador CMS