Tyrkia stenger TV-kanaler som er knyttet til presidentens politiske motstander

Stenger både nyhetskanaler - og en kanal som sender tegnefilmer for barn.

Publisert Sist oppdatert

Ankara (NTB-Reuters): En tyrkisk rettsinstans har ilagt landets største betalings-TV-tjeneste forbud mot å vise fjernsynskanaler som knyttet til president Tayyip Erdogans politiske motstander, den USA-baserte muslimske predikanten Fethullah Gulen, i forkant av valget.

Kanalene distribueres av Digiturk, som er den tredje distributøren som nå må stenge Gulens kanaler på ordre fra påtalemyndigheten i Ankara.

Gulen står blant annet bak nyhetskanalene Bugun TV og S Haber, fire generelle fjernsynskanaler, og en TV-kanal for barn.

– Dette er et forsøk på å kneble opposisjonen i innspurten til valget, sier Ismet Demirdogen fra Det republikanske folkepartiet (CHP).

– Hva vil man oppnå ved å stenge en tegneseriekanal?, spør han.

Erdogan setter alle kluter til for at hans konservative Rettferdighets- og utviklingsparti (AK) skal sikre flertall i valget 1. november. Han anklager Gulen for å ville kaste ham ut av politikken ved å opprette «parallelle strukturer» innen justis- og politivesenet, mediene og andre institusjoner.

Gulen har avvist anklagene. Erdogans politiske motstandere mener ordren om å stenge Gulens kanaler blir sett på som et skudd for baugen for landets pressefrihet.

Powered by Labrador CMS