Tyrkia krever at tysk satiriker blir straffet etter han leste et dikt om preisdent Erdogan

Den tyrkiske regjeringen vil ha satirikeren Jan Böhmermann straffet.

Publisert Sist oppdatert

Berlin (NTB-DPA): Tyrkia krever at den tyske satirikeren Jan Böhmermann blir straffet etter han leste et dikt på TV om landets president Recep Tayyip Erdogan som de mener er svært krenkende.

Det tyske utenriksdepartementet mottak søndag en såkalt diplomatisk note om saken.

Landets regjering vil undersøke innholdet i notatet nøye og raskt bestemme seg i løpet av uken for hvordan den skal forholde seg til den tyrkiske forespørselen om en eventuell straffeforfølgning, melder DPA.

Böhmermann leste diktet med tittelen «Ærekrenkende» torsdag 31. mars i sitt satiriske TV-show «Neo Magazine Royale», som sendes på kanalen ZDF. Bakgrunnen for diktet var Erdogans protest mot et satireinnslag i en annen tysk TV-kanal, NDRs TV-program «Extra 3».

Böhmermann sier selv at han ville gi et praktisk eksempel på hva dette innebærer, altså hva som er satirisk frihet og hva som ikke er det i Tyskland.

I sendingen sitter Böhmermann foran det tyrkiske flagget og et portrett av Erdogan og retter en rekke grove beskyldninger mot den tyrkiske presidenten, inkludert dyresex.

Rundt 20 tilskuere sendte inn klager etter å ha sett innslaget. Den tyske statsministeren Angela Merkel har kritisert diktet og kalt det «bevisst støtende» og drøftet søndag saken med Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu. 

Powered by Labrador CMS