Denne uka fylte Teknisk Ukeblad 20 år på nett. De første utgavene var ikke særlig responsive...

Slik så Teknisk Ukeblad ut på nett.

Publisert Sist oppdatert

Teknisk Ukeblad fylte denne uka 20 år på nett - allerede 20. april 1995 kom avisa på nett.

Men det var ikke først; før den tid hadde både Brønnøysunds Avis, Dagbladet, Computerworld, Ballade - og kanskje flere - lansert nettaviser.

Som bildene viser og som de som husker nettaviser vil huske, var det ikke nettaviser som vi kjenner dem i dag.

Tekblad.no var adressen, og den første utgaven som lar seg finne i «minneboka» Wayback Machine er fra 1998. Men en lysegul, heller mindre estetisk bakgrunn og enkel tekst nedover siden.

– TU var tidlig med å lansere nettsted. Det var riktignok en enkel løsning med kun tekst. Men så var det også dårlig overføringskapasitet for 20 år siden. Det pep og  knitret i trege modem over det ganske land.

- Det å være tidlig ute med produkter på internett var ingen sikker oppskrift på suksess. AltaVista, Infoseek, Pointcast og Netscape er noen av de mange eksemplene på det, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad Media, Jan Moberg, til egen avis på TU.no.

Forøvrig tok det tid før Teknisk Ukeblad ble en stor suksess på nett. For fem år siden hadde avisa 40.000 unike brukere per uke. På en god uke nå har netstedet 250.000 unike brukere, opplyser Moberg.

  • Les hele historien om de siste 20 åra og se flere skjermdumper på TU.no!

PS! TU.no lanserer stadig nye produkter, 20 år etter oppstarten. I går lanserte nettavisa tjenesten TU live, etter modell fra flere nettaviser med en løpende oppdatering og korte meldinger. Les mer om det på TU.no.

Powered by Labrador CMS