Tre spanske journalister fryktes bortført i Syria

Har ikke gitt lyd fra seg siden 12. juli.

Publisert Sist oppdatert

Madrid (NTB-AFP-Reuters): Tre spanske frilansjournalister har forsvunnet og fryktes å ha blitt bortført i Syria, melder spanske medier tirsdag kveld.

De tre mennene – Antonio Pampliega, José Manuel López og Ángel Sastre – jobbet med en undersøkende reportasje i byen Aleppo nord i det krigsherjede landet.

De tre spanjolene har ikke latt høre fra seg siden 12. juli, to dager etter at de tok seg over grensen fra Tyrkia, opplyser Elsa González, sjefen for den spanske presseforeningen FAPE til spansk fjernsyn.

– I den regionen pågår det intense kamper, så det gir grunn til uro. Men på nåværende tidspunkt kan vi bare kalle det for en forsvinning, sier Gonzalez.

Det spanske utenriksdepartementet opplyser at det er klar over situasjonen og undersøker saken. Journalister er blitt bortført i dette området av Syria tidligere.

Reportere Uten Grenser satte i fjor Syria øverst på listen over verdens farligste land å jobbe i for journalister.

I 2013 ble tre andre spanske journalister bortført i Syria. Avisa El Mundos korrespondent Javier Espinosa og frilansfotografen Ricardo García Vilanova satt i IS' fangenskap i seks måneder før de ble sluppet fri i mars i fjor. Tidligere samme måned ble Marc Marginedas, korrespondent for den katalanske avisa El Periódico, sluppet fri etter seks måneders fangenskap i Syria.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS