Et nytt og bedre ord for betalingsmur? «I dag plantar Strilen ein innhaldshekk»

- Me har på ingen måte funne fram sementblanderen, skriver redaktør Stig Erik Elliot.

Publisert Sist oppdatert

Stadig flere lokalaviser landet rundt innefører plussmodeller og brukerbetaling.

I dag er turen kommet til BT-eide Strilen. Men de litt sta bergenserne vil ikke være med på at de har innført noen betalingsmur, slår redaktør Stig Erik Elliot fast i en kommentar på Strilen.no.

Han skriver blant anna:

Det skal bety at ein «murer inne» det redaksjonelle stoffet sitt og gjer det utilgjengeleg for folk flest. Me meiner at dette er å snu problemstillinga på hovudet. For det første: Det vil framleis vera mange artiklar utan pluss på strilen.no. Fleire enn med pluss. Difor seier me at me plantar ein innhaldshekk. Me har på ingen måte funne fram sementblandaren.

Og trekker fram følgende presise metafor for den strategien mediebransjen prøver på i disse dager:

- Dessutan: Er det nokon som seier at blomsterbutikken har sett opp ein betalingsmur som dei gøymer plantane sine bak? Slett ikkje. Blomsterbutikken tar betalt for produktet sitt. Slik lønnar dei tilsette og skaper arbeidsplassar lokalt.

 

Det håper Elliot å kunne fortsette med, også i hans «blomsterbutikk»: Lønne ansatte som lager godt, lokalt innhold. Følge kommunen i kortet, og formidle glede og engasjement fra lokalsamfunnet.

For Elliot og kollegene er optimister, slår han fast:

Det er ikkje synd i oss i Strilen. Me er ein humørfylt og levedyktig gjeng som jobbar for framtida og er sterke i framtidstrua. Det du har lest no vil vera ein del av denne framtida. Me håpar du framleis vil vera med på laget.

Powered by Labrador CMS