Når Spotify lanserer video, blir det med nordisk innhold fra United Screens

Syndikerer innhold gjennom amerikanske Maker Studios.

Publisert Sist oppdatert

United Screens skal levere nordisk videoinnhold til Spotifys videoplattform i samarbeid med amerikanske Maker Studios.

Det melder videonettverket onsdag ettermiddag. Dermed vil flere av United Screens nordiske youtuberes videoinnhold kommer til å være tilgjengelig også gjennom Spotify.

- Det er en veldig morsom mulighet for våre kreatører til å nå ut med sitt videoinnhold, nå også via Spotify. Vi er glade for å kunne hjelpe våre kreatører med dette og samtidig glad for å kunne bistå Spotify med bra, nordisk videoinnhold gjennom vårt samarbeid med Maker, sier Ludvig Wallrup, jurist, partner manager og ansvarlig for syndikeringssamarbeid på United Screens.

Han fortsetter:


- Maker kom til oss og ba om en viss type videoinnhold på nordiske språk for deres store satsing med Spotify. Vi skreddersydde en premiumpakke på ca 200 videoer med variert innhold for Spotifys videoplattform.

Medgrunder og visedirektør Malte Andreasson i United Screens sier følgende om samarbeidet:

- Vi ser det som en stor mulighet for nystartede videoplattformer som har behov for bra levende bilder. Denne løsningen kalles for syndikering, og vi tror at etterspørselen på syndikeringsløsninger som ligner på denne mellom Spotify, Maker og oss kommer til å vokse i fremtiden, sier Malte Andreasson, medgrunder og vice vd, United Screens.

- Dette er en videreføring av United Screens nesten et år lange samarbeid med Maker, og som begge parter har stor glede av, sier Andreasson.

Powered by Labrador CMS