Vest-Telemark Blad får halv million kroner til prøveprosjekt for å nå nynorsk-ungdom på Snapchat

Skal nå ungdom fra 15 til 30 som ikke leser papiravisa.

Publisert Sist oppdatert

Vest-Telemark Blad har fått 470.000 kroner fra Vinjefondet til et prøveprosjekt for å nå unge på Snapchat. Det forteller lokalavisa selv på nett tirsdag.

Målet med prosjektet er å bygge en relasjon til de i aldersgruppa mellom 15 og 30 som ikke leser papiravisa.

Ett år skal prosjektet vare, og nå er avisa på leting etter en ung og kreativ journalist til en 60 prosent stilling.

- Sjølv om eg innbillar meg at eg er veldig ung, er eg ikkje det i denne samanhengen. No er me på jakt etter eit menneske over 18 år som kan arbeide med dette – og det er ekstremt viktig at det er rett person som får jobben. Me ynskjer å gje den rette personen ein unik sjanse og verdifull arbeidserfaring, sier journalist og prosjektleder Randi Berdal Hagen til egen avis.

Målet er å nå både unge som bor i Vest-Telemark, og unge vestteler som bor utenfor region for studier eller jobb.

– Håpet er at me i VTB kan vera med på å styrke dei unge si tilknyting til Vest-Telemark og til målforma vår, gjennom å gje dei smakebitar av livet i Vest-Telemark på det språket som høyrer regionen til, sier Berdal Hagen.

Vinjefondet er et fond som skal styrke nynorsk journalistikk og anna publistisk verksemd på nynorsk, og medverke til større rekruttering av nynorskbrukande journalistar. (Les mer på Aasentunet.no)

Og Snapchat-prosjektet til VTB er den største enkeltbevilgningen fondet noen gang har gjort. Fordi det var et godt prosjekt, sier leder av fondets fagråd, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

- Det var ein god søknad som harmonerer godt med dei retningslinene Vinjefondet skal fylgje for å støtte nynorsk journalistikk. Prosjektet går rett inn i kjerna av det me skal arbeide for. Eit etablert redaksjonsmiljø som skal finne nye forteljarmåtar til ei ungdomsgruppe. Me syns det var utruleg viktig å støtte prosjektet, seier Rotevatn.

Powered by Labrador CMS