Omvendt spørretime i Stortinget: Når politikerne skal kreve svar fra journalister

Stortinget & Presselosjen inviterer til kurs og show neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 23. april inviterer Stortinget og Presselosjen til kurs, for «ny innsikt i Stortingets arbeid og saksbehandling.

I invitasjonen på nored.no kan vi blant annet lese:

Med dagens mindretallsregjering har aktiviteten på Stortinget økt, også blant mediene. Stortinget og Stortingets presselosje inviterer derfor journalister og redaktører, som følger Stortingets arbeid, til faglig påfyll.

I tillegg til oppfrisking og påfyll i saksgang og bruk av stortinget.no, blir spørretimen og den utvidede utenriks- og forsvarskomité (DUUFK) belyst og diskutert. 

På programmet står blant annet foredrag med tidligere politiker Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, og nåværende pressesjef og statssekretær Sigbjørn Aanes ved statsministerens kontor. Kjell Magne Bondevik kommer også til kurset, for å snakke om den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen. Samt flere rådgivere og ansatte i Stortingets sekretariat.

Dessuten blir det ventelig litt show, når Stortinget inviterer til «omvendt spørretime»:

- Hør Stortingets politikere avkreve media svar i en times muntlig spørretime! Klarer landets toppolitikere å tvinge frem ærlige svar fra journalister og redaktører når media må svare for seg i Lagtinget?, heter det i invitasjonen.

Kursdagen avrundes med mottakelse, tapas og mingling i Eidsvollsgalleriet på tinget.

Powered by Labrador CMS