750.000 nordmenn villig til å strømme ulovlig

17 prosent flere på bare ett år. Popcorn Time får «skylda».

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Ulovlig strømming av film og TV-serier har doblet seg bare det siste året. Så mange som 750.000 nordmenn er villige til å benytte seg av muligheten, viser en undersøkelse.

Den tydeligste trenden i undersøkelsen fra Mediavision er at stadig flere av oss blir såkalte pirater, skriver Aftenposten.

Undersøkelsen viser at ulovlig nedlasting av film går noe opp, mens ulovlig nedlasting av TV-serier faller. Samtidig har ulovlig strømming av filmer og TV-serier doblet seg det siste året. På grunn av lettvinte pirattjenester som Popcorn Time, er antallet nordmenn som er villige til å se slikt innhold, oppe i trekvart million, en økning på 17 prosent bare på ett år.

– Grunnen til økningen i piratvirksomhet er jo Popcorn Time. Det er dessverre en utrolig enkel måte å se film på. Men det man skal være klar over, er at dette er straffbart, sier leder Willy Johansen i Rettighetsalliansen Norge. Organisasjonen samler nå inn IP-adresser fra norske brukere av Popcorn Time-brukere.

Tallene dekker bare film og TV – ulovlig strømming og nedlasting av musikk og programvare er holdt utenfor undersøkelsen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS