Tyske myndigheter mener mediene bør overlevere alle 11,5 millioner Panama Papers-dokumenter

- Til stor hjelp for etterforskningen, sier Heiko Maas.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Berlin (NTB-Reuters): Medieorganisasjonene som har jobbet fram Panama Papers-saken, bør overlevere alle de 11,5 millioner dokumentene de sitter på, sier Tysklands justisminister.

Myndighetene i mange land har iverksatt etterforskning etter lekkasjene av panamadokumentene for å se om det har blitt begått straffbare forhold når rike og mektige personer har plassert sine penger i skatteparadiser.

– Det vil være til stor hjelp for etterforskningen dersom alle dokumentene ble overlevert til tyske myndigheter, sier den tyske justisministeren Heiko Maas til avisa Tagesspiegel søndag.

I sentrum for avsløringene står det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca, som har hjulpet klienter fra hele verden med å opprette 250.000 postboksselskaper i skatteparadiser i fire tiår.

11,5 millioner krypterte dokumenter ble i fjor lekket fra advokatfirmaet og gitt til den tyske avisa Süddeutsche Zeitung. Avisa tok så kontakt med det internasjonale journalistnettverket ICIJ for å få hjelp med å analysere dokumentene.

Powered by Labrador CMS