TV 2 vant den store fotballkampen: Betalte 1,6 milliarder kroner for Premier League

Tre nye år med engelsk fotball.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): TV 2 har sikret seg Premier League-rettighetene i tre nye år.

Sportssjef Vegard Jansen Hagen kaller avtalen utrolig viktig. Han lover økt satsing, men kan ikke si om produktet blir dyrere for seerne.

Kanalen bekrefter avtalen i en pressemelding fredag.

– TV 2 har i dag kjøpt rettighetene til å sende Premier League for sesongene 2016/2017, 2017/2018 og 2018/2019. Rettighetene gjelder alle plattformer, skriver TV 2.

– Viktig

Sportssjef i kanalen, Vegard Jansen Hagen, legger ikke skjul på at stemningen nå er svært god i TV 2-leiren.

– Dette er en veldig viktig avtale for TV 2. Vi har satset på Premier League over tid, og vi føler et sterkt eierskap til disse rettighetene. Nå føler vi bare en enorm glede og lettelse, sier han til NTB.

VG erfarer at kanalen må betale hele 1,6 milliarder kroner for rettighetene. Jansen Hagen ønsker ikke å si noe om innholdet i eller verdien på den nye avtalen.

– Informasjonen må komme ut i riktig rekkefølge. Det jeg foreløpig kan si er at vi skal levere et enda bedre tilbud. Vi kommer til å styrke den redaksjonelle satsingen, fastslår Jansen Hagen.

Debatt rundt lørdagskamper

Et tema som skaper mye engasjement blant norske Premier League-fans er lørdagskampene. Restriksjoner i den nåværende avtalen gjør at TV 2 kun kan sende én lørdagskamp med avspark klokken 16.

– Vil dette endre seg?

– Slik som avtalen er nå vil det ikke bli noen endring i dette. Dette er Premier Leagues egne regler, og de er veldig tydelige på at det skal være slik. Det er en del av prisen vi må betale, svarer Jansen Hagen.

– Jeg vet at mange er opptatt av dette. Vi står overfor tøffe valg hver eneste lørdag, legger han til.

Sportssjefen ønsker ikke å svare på om det vil bli dyrere for folk å se på Premier League som følge av den nye avtalen.

– Det kan jeg ikke kommentere i dag. Jeg kan bare gjenta at vi har et mål om å levere et stadig bedre tilbud. Dette er en gledens dag for oss som jobber med engelsk fotball, sier Jansen Hagen.

Ambisiøs

Snart starter også kampen om TV-rettighetene for norsk eliteseriefotball de neste årene. Jansen Hagen antyder at TV 2 vil kjempe også om disse rettighetene.

– Jeg ser at det spekuleres i om TV 2 har «svidd av alt kruttet» på Premier League-rettighetene. Men jeg tenker at TV 2 har vist sin kompromissløse ambisjon når det gjelder satsing på attraktive TV-rettigheter, sier sportssjefen.

– Vi har hatt suksess med Tippeligaen tidligere, og vi kommer nok til å være interessert denne gangen også. Vi ønsker å satse på attraktiv sport. Men det er for tidlig å si noe mer om dette nå, tilføyer han.

Tung satsing

TV 2-sjef Olav T. Sandnes er svært tilfreds med at Premier League-avtalen er i boks.

– Vi vil fortsette å satse tungt på Premier League de kommende årene, sier Sandnes i pressemeldingen fra kanalen.

TV 2 har hatt Premier League-rettighetene siden 2010. Store deler av kanalens driftsoverskudd skal ha kommet fra overskuddet fra Premier League.

Det var TV 2 og Discovery som var med i sluttkampen om de ettertraktede rettighetene.

Powered by Labrador CMS