Sveriges Televisjon får ikke dekke OL. Kranglet med Viasat og søkte ikke egen akkreditering

- Det er ulykkelig, sier SVT-sportens avdelingssjef Jan Olsson.

Publisert Sist oppdatert

Stockholm (NTB): Forhandlingene med rettighetshaver Viasat førte ikke fram. SVT må derfor dekke Rio-OL fra utsiden.

– Det er ulykkelig, sier SVT-sportens avdelingssjef Jan Olsson til svenske Journalisten.

SVT tilsvarer NRK. Ifølge den svenske OL-komiteen søkte ikke engang den svenske statskanalen om akkreditering for sine reportere. 85 svenske journalister skal til Rio de Janeiro.

SVT har kranglet med Viasat om den såkalte nyhetsretten, som regulerer hvor lange klipp som kan vises i forbindelse med nyhetssendinger. Reglene sier at det maks kan vises seks minutter totalt fra hver dag under OL, maks 30 sekunder fra hver øvelse og kun i faste nyhetsprogrammer som har minst tre timer imellom hver sending.

– Vi forhandlet om et nyhetsrettighetsavtale med Viasat for å få vise flere minutter. I den forbindelse søkte vi om akkreditering via Viasat, dersom det skulle oppstå enighet. Vi kom aldri til enighet og da fikk vi heller ikke akkreditering, sier Olsson.

Viasat skal ha vært villig til å gi SVT lov til å vise åtte minutter fra hver OL-dag.

Har kranglet før

Det er ikke første gang SVT og Viasat krangler om rettigheter. I 1989 ble Sveriges Television tatt fullstendig på sengen da TV3 kjøpte rettighetene til ishockey-VM.

Først hevdet statskanalen det ikke var mulig å kjøpe de rettighetene. Det var starten på en ny tid for fjernsynsrettigheter.

Her hjemme ble det enda mer oppstyr all den tid Telesport solgte rettighetene både til TVNorge og TV3. TVNorge solgte senere hockey-VM i Stockholm til TV3.

Powered by Labrador CMS