Russland reagerer kraftig på at de framstår som skurk i norsk TV-serie

«Okkupert» framstiller et Russland som invaderer Norge.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Russiske myndigheter reagerer kraftig på innholdet i TV 2-serien «Okkupert».

Serien tar for seg et tenkt hendelsesforløp der Russland invaderer Norge for å overta tilgangen til norske oljeressurser. Russiske myndigheter reagerer på innholdet, skriver Aftenposten.

Ambassaden skriver i en uttalelse at selv om forfatterne av serien prøver å understreke at dette er et tenkt plott som ikke har noe med virkeligheten å gjøre, handler denne filmen om virkelige land.

– Dessverre er Russland tildelt rollen som aggressor, skriver ambassaden ifølge nyhetsbyrået Bloomberg som gjengir det russiske nyhetsbyrået Tass.

– Det er virkelig synd at forfatterne i samme år som vi feirer 70-årsjubileet for seieren i andre verdenskrig, ser ut til å ha glemt den sovjetiske hærens heroiske bidrag til frigjøringen av Nord-Norge fra de nazistiske okkupantene, skriver de videre.

TV 2s dramasjef Christopher Haug minner om at serien ikke er vist ennå og oppfordrer kritikerne til å vente til de kan se scenene i en sammenheng.

– Hendelsene er diktet opp og speiler overhodet ikke forholdet mellom Norge og Russland, like lite som de speiler forholdet mellom Norge og EU eller Norge og USA, sier Haug til Aftenposten.

Serien har et budsjett på 90 millioner kroner, noe som gjør den til en av tidenes dyreste norske dramaserier.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS