Over 170.000 dokumenter mangler fra NTNUs offentlige journaler.
Over 170.000 dokumenter mangler fra NTNUs offentlige journaler.

NTNUs journaler mangler over 170.000 dokumenter

Til tross for at NTNU er underlagt offentlighetsloven, og derfor må journalføre alle inn- og utgående samt interne dokumenter, har dette ikke blitt gjort i over 170.000 tilfeller, skriver Universitetsavisa.

Publisert

Det er Universitetsavisa, som holder til ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), som skriver om de manglende dokumentene i NTNUs journaler. 

Ifølge avisa er det snakk om 170.000 dokumenter som skulle ha blitt journalført, men som ikke er det. Dette får Universitetsavisa bekreftet etter å ha gjort stikkprøver for å følge opp et anonymt tips. 

Dette er ikke første gang NTNU har forsømt sine journalføringsplikter. Også i 2017 skrev Universitetsavisa om manglende journalføring ved universitetet. 

– Det stemmer at vi har pådratt oss et kraftig etterslep i arkivsystemet vårt. Dette er andre gang vi står i en noe krevende situasjon med tanke på at vi ikke overholde lovverket på dette området, sier Lisbeth Viken, avdelingsleder ved Avdeling for dokumentasjonsforvaltning ved NTNU til avisen.

Hun forklarer etterslepet med at avdelingen jobber med å legge om fra manuelle til mer automatiske systemer.

– Vi driver utviklingsarbeid som for eksempel robotisering og systemintegrasjon parallellt med den manuelle registreringen og journalføringen. Når vi da er Norges største universitet, eskalerer tallene raskt i perioder hvor vi bruker ressursene mer på noe annet.

Powered by Labrador CMS