NRK stakk av med hovedprisen i Bergen: Ble kåret til «Årets mediehus»

«Når mediehuset setter temaer på dagsorden, lytter nasjonen», skriver juryen i sin begrunnelse. – Jeg er superstolt av denne gjengen, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen fra scenen i Bergen.

Publisert

Saken oppdateres

NRK stakk av med den gjeveste prisen under utdelingen av medieprisene i Bergen. På scenen stod en jublende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen - sammen med en rekke NRK-profiler og journalister. 

– Som generalforsamling er det veldig kult å gi prisen til NRK, sa kulturminister Trine Skei Grande fra scenen i Bergen. 

En gråtkvalt og stolt kringkastingssjef tok imot prisen på vegne av NRK - og benyttet anledningen til å skryte av alle NRKs ansatte.

– Jeger superstolt av denne gjengen, sa han. 

– Vi skal tørre å sette store ambisjoner og fortelle at vi har store ambisjoner og gjøre alt for å nå dem - og det vi har sett her i kveld er at journalistikken er utrolig viktig, sa Eriksen fra scenen. 

Dette sier juryen om årets mediehus NRK:

«Årets mediehus har en unik innholdsbredde, og bruker innsiktsanalyse systematisk for alle valg som tas for innholdet, publiseringen og for produktene. Mediehuset har i 2018 snudd en tradisjonell nyhetsorganisasjon til å bli «mobil først», og utviklet egne brukerbud som nå er gjennomgående i alt de gjør. Med et sterkt fokus på å levere innhold til et sammensatt og mangfoldig publikum, utvikler de stadig nye tjenester og måter å fortelle historier på. De har skapt plattformer og innhold som er definerende for barn og unge, og tar alle aldersgrupper på alvor. Mediehuset har et av landets beste utviklingsmiljøer, og deler åpent av sin kunnskap med resten av bransjen. Når mediehuset setter temaer på dagsorden, lytter nasjonen og mediehuset klarer på imponerende vis å mobilisere sine brukere til å både plukke plast og å være en venn. Årets mediehus er en del av vår felles historie – også i fremtiden».

Powered by Labrador CMS