Oslo, 1992: Konsert med Michael Jackson på Valle Hovin. Michael Jackson på scenen under konserten / sceneshowet.NTB arkivfoto Terje Bendiksby / SCANPIX
Oslo, 1992: Konsert med Michael Jackson på Valle Hovin. Michael Jackson på scenen under konserten / sceneshowet.NTB arkivfoto Terje Bendiksby / SCANPIX

NRK fjerner Michael Jackson fra spillelistene i to uker på grunn av overgreps­anklager

– Det er vanskelig å si nå om NRK kommer til å slutte å spille musikken hans helt, men vi må se på hvordan publikum fremover reagerer på innholdet i dokumentaren, sier musikksjef i NRK, Knut Henrik Ytre-Arne til egen kanal.

Publisert

NRK har besluttet å fjerne Michael Jacksons musikk fra spillelistene sine i to uker, etter en dokumentar om overgrepsanklager mot artisten, skriver NRK selv.

– Michael Jackson har hatt en enorm populærkultur betydning, og er en viktig artist for et stort publikum. Det er vanskelig å si nå om NRK kommer til å slutte å spille musikken hans helt, men vi må se på hvordan publikum fremover reagerer på innholdet i dokumentaren, sier musikksjef i NRK, Knut Henrik Ytre-Arne til egen kanal.

Det er spillelistene i P1, P13 og P1+ som blir berørt fra og med fredag 8. mars, ifølge musikksjefen. 

Det er HBO-dokumentaren «Leaving Neverland» som er bakgrunnen for avgjørelsen. Der anklages artisten for grove overgrep, ifølge NTB. Den sendes på NRK den 10. mars, ifølge NRK. 

BBCs Radio 2 skal ha tatt samme avgjørelse, og fjernet Jacksons låter fra spillelistene sine.

Jacksons familie har tatt avstand fra anklagene i den nye dokumentaren. De har også varslet søksmål på over 100 millioner dollar mot HBO, som har produsert den todelte dokumentaren, ifølge NRK. 

 

Etisk dilemma 

NRKs etikkredaktør Per Arne Kalbakk sier til egen kanal at det har vært et etisk dilemma rundt at Jackson selv ikke kan svare på anklagene som kommer fram i dokumentaren. NRK har likevel valgt å kjøpe rettighetene, og vise filmen. 

– Det som har vært avgjørende for hvorfor vi vil vise filmen, er de historiene som hovedpersonene og andre sentrale kilder presenterer og debatten dette har skapt, sier Kalbakk til NRK.

Powered by Labrador CMS