Skipet «Statsraad Lehmkuhl» som blir brukt til NRKs sommerprogram

Koronasmitte på NRKs Sommerskuta: – Udramatisk, sier kringkastingssjefen

– Personen er isolert, opplyser prosjektleder Thomas Hellum i NRK til Medier24.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Like før klokken 20:00 norsk tid kom meldingen fra NRK om at én person har testet positivt for covid-19 under produksjonen Sommerskuta. Statskanalen opplyser overfor Medier24 at den smitta personen viser ingen symptomer og at produksjonen går som normalt.

Prosjektleder Thomas Hellum i NRK opplyser at han selv er på skuta og at én person testet positivt i dag på rutinemessig test som de har to ganger i uken.

– Alle andre om bord testet negativt. Personen er isolert. Tester alle på nytt i morgen og tar en dag av gangen. Vi er under seil på vei til Shetland og har uansett ingen planlagt kontakt med omverden de nærmeste dagene, opplyser Hellum til Medier24.

– Har alle det bra og går produksjonen som normalt?

– Alle har det fint og livet går som normalt. Og stemningen er god. Vi har gode rutiner om bord, og det virker beroligende på alle.

Personen som er smittet er satt i isolasjon på skipets sykelugar.

Prosjektleder Thomas Hellum i NRK.

Statsraad Lehmkuhl, som er skipet som brukes i NRK-produksjonen, er nå på vei mot Shetlandsøyene - og er for øyeblikket flere mil unna et kystområde, opplyser statskanalen.

Medier24 snakket med Thor Gjermund Eriksen, som selv er ombord på skipet torsdag.

– Dette er helt udramatisk. Alle har det bra og ingen er sjuke. Vi har det egentlig fantastisk og går mot fulle seil mot Shetland, forteller kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK til Medier24.

Programsjef Kristin Ytre-Arne i NRK opplyser i en melding via NRK at de holder på å informere alle om bord, men at sendingen torsdag kveld kommer til å fortsette som vanlig.

Powered by Labrador CMS