Fra venstre: Tuva Fellman, Niklas Baarli, Ingunn Solheim, Jarle Roheim Håkonsen, Nina Owing, Gry Blekastad Almås, Ingerid Stenvold og Ole Torp, og Fredrik Solvang og Live Nelvik (sittende foran) under NRKs presentasjon av smakebiter fra høstens TV-programmer. Denne gjengen skal lede NRKs valgsendinger før og under stortingsvalget til høsten.

Slik blir høstens valgkamp på NRK. Og nå er det andregangsvelgeren som er i fokus

Førstegangsvelgerne kommer seg gjerne til valglokalet. Den vanskelige jobben er å få tak i andregangsvelgeren, mener NRK.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK har satt seg som mål å få andregangsvelgeren til å gjøre seg opp en mening og ta turen til valglokalet 11. september. 

– Foran årets valg er vi spesielt opptatt av én gruppe. Det er dem som har en tilbøyelighet til å bli hjemme, nemlig andregangsvelgerne, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, som torsdag la fram NRKs planer for dekningen av valget.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen under NRKs presentasjon av smakebiter fra høstens TV-programmer.

Mens førstegangsvelgerne er flinke til å bruke stemmeretten sin, daler interessen ved det andre valget.

Eriksen håper blant annet at valgomaten skal gjøre det enklere å gjøre seg opp en mening.

– Håpet er selvsagt at valgomaten ikke skal være det som avgjør, men at det skal være inngangen til et engasjement, sier Eriksen.

I tillegg til tradisjonelle partilederdebatter og politikerutspørringer skal statskanalen ha ukentlige talkshow, en pust i bakken mellom alle debattene. Her skal partilederne senke skuldrene ved hjelp av Live Nelvik og Atle Bjurstrøm.

Knut Nærum skal dessuten servere skråblikk på valgkampen.

Det blir fire tradisjonelle partilederdebatter ledet av Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen. I tillegg skal NRK1 ha daglig valgmagasin i en måned fram mot valget fra et valgstudio som rigges opp utenfor Stortinget.

Alle partilederne vil møte Ole Torp til utspørring i programmet, som ellers ledes av Ingerid Stenvold, Nina Owing og Gry Blekastad Almås.

Fra før er det kjent at NRK satser på et eget faktasjekk-program, Detektor, med Fredrik Solvang som programleder.

Valgnatten er det Ingerid Stenvold og Gry Blekastad Almås som skal følge NRKs seere gjennom resultater, nederlag og seierstaler.

 

Powered by Labrador CMS