Toril Skotteberg jobbet blant annet med rådgivning for programsjef og redaksjonssjefer i sin tid i NRK.

MINNEORD:

Toril Skotteberg ble i NRK i 42 år og ble for mange av oss som jobbet der en god venn

Toril Skotteberg døde 1. september etter kort tids sykeleie, 76 år gammel.

Publisert

Da hun ble ansatt i radioens Barne- og ungdomsavdeling (BUA) i 1966 hadde hun funnet drømmejobben. Hun ble i NRK i 42 år og ble for mange av oss som jobbet der en god venn.

Da Toril begynte i BUA var avdelingen utskilt fra Opplysningsavdelingen som egen avdeling med ansettelse av spesialmedarbeidere for musikk, hørespill og barna-og ungdomslitteratur. Helge-Sverre Nesheim var avdelingens første programredaktør, senere fulgt av Gudrun Simonsen. Dette var en blomstringstid for BUA. Lørdagsbarnetimen og Barnetimen for de minste fikk følge av nye program som Etter Skoletid, Ti i skuddet, Ungdommens radioavis, Tid for bok, Musikkbussen, Opp fra skrivbordskuffen, Hei - har du noe å spørre om og Barnas Kvarter.

I boken: «Men radioen var ikke død. NRK i Oppbruddstiden på 60- og 70-tallet – sett fra innsiden», skrev radiodirektør og pressemann Gunnar Gran, som ble så viktig for NRK, at BUA på denne tiden hadde ansvar for 10 prosent av radiens samlede produksjoner. De som blir synlig i slike situasjoner er journalistene og programfolk, men limet i en travel avdeling er stabben på forværelset usynlig for lyttere og seere, men så viktig for avdelingen som helhet.

Her var Toril leder og hadde en særstilling. Senere da radioen i 1990 omorganiserte til 3 kanaler fikk Toril personal- og økonomiansvar for flere avdelinger, og dessuten også rådgivning for programsjef og redaksjonssjefer.

Toril sluttet i NRK 2008. Hun ønsket mer tid sammen med samboer Hans Ingemann, med sønnen Henning, hans Anne-Grete og de tre barnebarna: Ingeborg, Eline og Gyda som var så viktig i hennes liv. I dag går våre tanker til de som har mistet et kjært familiemedlem.

Og vi er mange som har mistet en god venn.

Powered by Labrador CMS