Programleder Tore Strømøy i «Tore på sporet» på NRK. Her fra sine kontorer på Tyholt i Trondheim.
Programleder Tore Strømøy i «Tore på sporet» på NRK. Her fra sine kontorer på Tyholt i Trondheim.

Tore Strømøy blir nedringt av gråtkvalte jente­gjenger i rødvins­rus etter at NRK la ut «Tore på Sporet» digitalt

Den folkekjære programlederen sier de har gjort store endringer for å nå fram til yngre seere.

Publisert

Denne vinteren kommer det en ny sesong av det populære NRK-programmet «Tore på Sporet». Innspillingen er allerede unnagjort, og Tore Strømøy forteller til Medier24 at det bare er å glede seg.

Serien er så populær at den fortsatt samler rundt én million nordmenn foran TV-kassa – noe som er usedvanlig sjelden i 2019.

Som alltid kan man forvente sterke episoder, og Strømøy forteller at det kommer til å være noen saker som utpeker seg i denne sesongen, som i tidligere sesonger av «Tore på Sporet».

Og det er aldri noe problem å få nordmenn til å åpne opp om sine aller innerste hemmeligheter, forteller den folkekjære programlederen.

– Når vi nevner at det kommer ny sesong, er det alltid masse som strømmer inn. Man trenger nesten ikke engang å nevne at vi leter etter folk som kan bli med på programmet. 

– Unge mennesker sitter med vin og Kleenex

Tore Strømøy forteller til Medier24 at han har fått spesielt mange henvendelser fra unge folk som er interessert i programmet. Han avviser at det bare er eldre som kikker på.

– Etter at NRK begynte med nett-TV er det mye enklere å se igjennom de gamle sesongene. Jeg tror det er derfor vi får så mange henvendelser fra unge jenter som sier at de sitter som en gruppe og ser på programmet, gjerne med vin i den ene hånden og kleenex i den andre.

Når Medier24 spør Strømøy om hvorfor det fortsatt er så stort engasjement rundt programmet, svarer Strømøy at tror det er fordi det handler om «deg og meg». 

Tore Strømøy, programleder for Tore på Sporet
Tore Strømøy, programleder for Tore på Sporet

– Alle kan kjenne seg igjen. Programmet handler om vanlige folk som ønsker å finne familiemedlemmer. Det er mange som kjenner seg igjen her, og de som deltar på programmet kunne vært naboen din, det er ikke kjendiser eller andre kjente personer. Det er ekte. 

Tore Strømøy sier han gleder seg til ny sesong, men at fokuset til programmet har flyttet seg fra lineær TV til NRK sin strømmetjeneste. Derfor må de ha tydd til nye grep for å møte utviklingen.

– De som har likt programmet før kommer fortsatt til å like det, men noen små grep måtte gjøres. Vi bruker for eksempel ikke studioet lenger – det blir fort kjedelig og vi må være raske på hugget. Slik blir det litt mer «Tore på Sporet».

– Det er gøy å vite at vi er blitt en hit på strømmesidene, forteller Tore Strømøy avslutningsvis. 

NRK har så langt ikke lansert noen dato for den nye sesongen - utover at den er «rett rundt hjørnet».

Powered by Labrador CMS