NRK, illustrasjon, flagg, Marienlyst.

Avpubliserte NRK-klipp florerer på TikTok

Etter at «Team Ingebrigtsen» ble avpublisert, har flere hundre klipp fra serien blitt spredt på sosiale medier. 

Publisert Sist oppdatert

Flere klipp fra NRK-serien «Team Ingebrigtsen» deles på TikTok, selv om serien er avpublisert. Det skriver Nettavisen. 

Klippene er publisert av anonyme kontoer, hvor noen av kontoene har opp mot hundre klipp. 

Serien ble fredag avpublisert av NRK, etter at mediehuset har tatt en ny vurdering på om serien skulle ligge ute, og etter å ha fått tilbakemelding fra familiemedlemmer som deltar i serien, at det var en stor belastning. 

Beslutningen høstet motbør, fra blant annet Gjert Ingebrigtsens advokat John Christian Elden, som mente NRK bidro til forhåndsdømming. 

Nettavisen skriver at NRK har fått med seg klippene som ligger ute på det sosiale nettverket, og de er klar på at disse er hentet fra NRK uten tillatelse.

– Vi er klar over at det ligger en del klipp ute fra «Team Ingebrigtsen» på TikTok. Klipp som er tatt fra NRK og publisert på sosiale medier uten tillatelse innebærer en krenkelse av NRKs rettigheter, sier advokat i NRKs juridiske avdeling Kari Anne Lang-Ree til Nettavisen.

Hun sier at NRK nå kommer til å forsøke å fjerne klippene, men at det kan ta tid. 

– NRK har som policy å fjerne ulovlige opplastinger, og det gjelder også klipp fra «Team Ingebrigtsen» på sosiale medier. Imidlertid er dette et tidkrevende og omfattende arbeid. De ulike plattformene har forskjellige prosedyrer for å ta ned innhold, og ikke alle plattformene har like gode systemer eller er like raske, sier Lang-Ree.

Dette er ikke første gang NRK opplever utfordringer med deling av upublisert materiale. Etter at NRK i november avpubliserte den kontroversielle serien «Ingen elsker Bamsegutt»  har de opplevd at flere piratkopier av serien blir spredt på nett. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS