NRK-journalister har stilt seg opp utenfor Marienlyst for å streike.
NRK-journalister har stilt seg opp utenfor Marienlyst for å streike.

NRK-journalister over hele landet er klar til å streike. Viljen er stor, sier Jarle Roheim Håkonsen

Publisert

I dag ble det klart at Spekter og NRK ikke kom til enighet med Norsk Journalistlag. Årsaken er at avstanden ble for stor mellom krav og tilbud.

Det betyr at 1.700 NRK-journalister legger ned arbeidet - og tar på seg streikeskjortene.

- Nå som det er klart at det ble streik, så har vi en stormobilisering på Marienlyst der vi informerer om streiken. Alle står her med knyttneven i været og er klare, sier tillitsvalgt Jarle Roheim Håkonsen i NRK Nyhetsdivisjonen.

Han forteller at de har «trykket på den store streikeknappen», som de har planlagt en stund.

- Dette er ikke vår streik alene, men er et resultat av diktat og et veldig lite forhandlingsvillig NRK. Det er årsaken til at det i all hovedsak blir hull i eteren, sier han.

- Hvordan er streikeviljen?

- Jeg opplever streikeviljen som stor. Jeg reiste meg opp på en stein her og var redd for at folk skulle være lunkne, men det var skrik for full hals av flere hundre mennesker, så folk er veldig klare.

Håkonsen forteller at de skal ha et møte på Sentrum Scene klokken 14:30 for å få mer informasjon fra NJ om hva som skjer videre. 

Streikevakter

Men det er ikke bare hos Marienlyst at NRK-journalistene streiker.  I Hedmark samles journalistene hos kollega Kari Toft.

- Streikevakter er på plass utenfor kontorbygget i Elverum og vi planlegger for tida fremover. Vi venter på mer informasjon fra forhandlingsutvalget om bakgrunnen for at det ble brudd, forteller klubbleder Anne Næsheim i NRK Hedmark.

I NRK Oppland er de klare til streik, sier klubbleder Lars Erik Skrefsrud.

- Streikeviljen er stor og vi har allerede satt i verk streikevakter. Nå blir det felles samling og streikemøte for alle. Vi står last og brast med kolleger fra hele landet, sier han til Medier24.

 Charlotte Haarvik Sanden i NRK Hordaland forteller at de har tatt til gatene i Bergen:

- Nå skal vi ut i gatene og fortelle folk hvorfor vi streiker. Vi har streikevakter utenfor begge hovedinngangene til Media City Bergen, og vi skal være inne i sentrum og dele ut løpesedler. Etter hvert blir det flere markeringer.  

I NRK Nordland forteller klubbleder Gisle Forland at de reagerer kraftig:

- Vi er skuffet og forbannet. Nå samler vi oss til streik, og har streikevakter på plass. Vi er forberedt på å holde på lenge.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS