Her fra Spellemannsprisen 2013 - da Kaizers Orchestra ble kåret til Årets spellemann.
Her fra Spellemannsprisen 2013 - da Kaizers Orchestra ble kåret til Årets spellemann.

Henter Spellemannprisen hjem: For første gang på 16 år skal NRK produsere TV-sendingen selv - og varmer opp med bare norsk musikk på radio

Søndag 25. februar sendes prisen direkte på TV, og fredagen før blir det 24 timer med bare norsk musikk på alle NRKs radiokanaler.

Publisert

Søndag 25. februar sendes Spellemannprisen 2017 direkte på NRK.

Og for første gang på 16 år produserer de TV-sendingen selv, skriver NRK og Spellemann AS i en melding tirsdag morgen.

Musikkfokuset vil dessuten vare mer enn bare én dag: Hele uke 8 blir det fokus på norsk musikk, alle de nominerte vil bli presentert - og: Fredag 23. februar kommer alle NRKs radiokanaler til å spille bare norske artister og grupper, hele døgnet. 

NRK og Spellemann har en lang felles historie helt tilbake til 70-tallet da det første showet ble arrangert og direktesendt på TV.

- De siste 15 årene har Spellemann benyttet eksterne produksjonsselskaper til å skape den storartede prisutdelingen for Spellemann AS, med liveoverføring til NRK og TV2 (2004-2011). For første gang på 16 år vil NRK selv produsere TV-showet for Spellemann, heter det i meldingen. 

- Det er en glede å se at norsk musikk har hatt nok et jubelår sett med både kunstneriske og kommersielle briller! Vi ønsker å gjøre ekstra stas på alle de nominerte og involverer derfor hele NRK i presentasjonen av disse utøverne med omtale av alle før prisutdelingen, forteller produsent Stian Malme i NRK Underholdning. 

- Vi er også strålende fornøyd med å få til en dag på NRK radio der vi i 24 timer spiller kun norsk musikk i alle kanaler. Dette er vår måte å hylle all norsk musikk litt ekstra før Spellemannprisen den 25. februar, fortsetter Malme.  

Spellemannsprisen selv ser også fram til et fornyet samarbeid med NRK. Styreleder Marte Thorsby Spellemann AS sier det slik: 

-  Vi gleder oss stort over igjen å ha et tett samarbeid med NRK Underholdning. NRK er et stort mediehus med en rekke kanaler for å nå ut til publikum og potensialet for å fremheve norsk musikk i forbindelse med Spellemann er større enn noen gang.

- Sammen med NRK skal vi feire norsk musikk med en storslått festuke for både musikkbransjen, publikum og TV-seere, sier Thorsby. 

Powered by Labrador CMS