NRKs valgnattsending fikk gode seertall mandag kveld. Her er kanalen representert ved programlederne Ingunn Solheim og Åsa Vartdal.

Valgnatten ga kanontall for NRK - utklasset TV 2

– Vi er svært tilfreds, sier NRK Nyheter-redaktør Knut Magnus Berge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Saken oppdateres.

Tirsdagens TV-sendte dekningen av stortingsvalget ga svært god uttelling for NRK. I snitt trakk kanalen 949 000 seere i tidsrommet mellom klokken 21 og 23, viser tall fra NRK.

Fra 19:30 til 21:00 fant i gjennomsnitt 557 000 seere veien til NRKs kanaler, mens 410 000 seere fulgte sendingen i gjennomsnitt fra klokken 23 til 01:50 natt til tirsdag.

Til sammenligning oppgir TV 2 at mer beskjedne 129 000 seere i gjennomsnitt fulgte deres valgsending fra klokken 20:55 til klokken 01:50.

NRK Nyheter-redaktør Knut Magnus Berge er svært fornøyd med NRKs tall.

– Vi er svært tilfreds med valgnatta, og ser at vi store deler av kvelden ligger tett opp mot en million seere. I tillegg kommer de som fulgte oss på digitale plattforer, sier Berge.

Og fortsetter:

– Den nervepirrende kampen rundt sperregrensen var nok med å holde spenningen oppe. Jeg synes vi klarte å fange den dramatikken, formidle alle høydepunkter gjennom kvelden både nasjonalt og ute i distriktene med folk i studio som kunne tolket tallene.

Powered by Labrador CMS