Sarah Willand i TV 2, Atle Lessum i Schibsted og Olav Hypher i NRK.
Sarah Willand i TV 2, Atle Lessum i Schibsted og Olav Hypher i NRK.

Hjemmekontorsituasjonen

– Vil ikke være tilbake til normalt før sommeren

I Schibsted har fortsatt over 80 prosent hjemmekontor. I TV 2 er tallet rundt 75 prosent, mens NRK anslår at under halvparten av deres ansatte ikke er fysisk til stede på jobb.

Publisert

Torsdag 12. mars stengte Erna Solberg og regjeringen ned Norge – og ansatte ved mange av landets arbeidsplasser ble beordret på hjemmekontor. Den samme beskjeden gikk ut til ansatte i mange av landets mediehus.

Nå, nesten to måneder etter, jobber flere av de store mediehusene med å legge planer for å sakte, men sikkert hente de ansatte tilbake til kontorhverdagens gleder og sorger.

– Rundt 80 prosent på hjemmekontor

Kommunikasjonsdirektør i Schibsted, Atle Lessum, sier til Medier24 at de fortsatt har en vesentlig andel av sine ansatte på hjemmekontor. 

– Vi har ikke gjort noen endringer på våre anbefalinger så langt og jeg vil anslå at over 80 prosent av arbeidsstokken i Schibsted jobber fra hjemmekontor. Så har vi utarbeidet planene for gradvis tilbakevending til kontorene, men vi har ikke tatt en avgjørelse om dato, sier han og legger til at de gjør nye vurderinger på ukentlig basis. 

Atle Lessum, kommunikasjonsdirektør i Schibsted.
Atle Lessum, kommunikasjonsdirektør i Schibsted.

De Schibsted-ansatte som jobber fra kontorene er i all hovedsak sentrale funksjoner i nyhetsredaksjonene, som ikke kan jobbe fra hjemmekontor. 

– Vi er også ganske tydelig på at «kan man jobbe hjemmefra, så skal man det». Men vi følger situasjonen løpende, sier han og understreker at planene er klare når myndighetene åpner opp igjen.

– Imponerende innsats

Kommunikasjon- og HR-direktør i TV 2, Sarah Willand, forteller at de har om lag 25 prosent av arbeidsstokken på plass på kontoret. 

– De fleste sitter fortsatt hjemme, sier hun. 

Willand skryter av innsatsen de ansatte har lagt ned i korona-perioden, men tør ikke komme med noen løfter om når alle ansatte kan være tilbake på kontoret. Hun forteller at det blant annet avhenger av anbefalingene om å holde minst en meters avstand, og at det med de avstandsanbefalingene rett og slett ikke vil være plass til alle TV 2s ansatte i lokalene deres. 

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2.
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2.

– Vi er i gang med planleggingen for en gradvis åpning, men jeg har vært tydelig overfor organisasjonen om at sånn jeg vurderer det nå, så vil vi ikke være tilbake til normalt før sommeren, sier hun. 

Hun forteller at de har tre prioriteringer hva angår plass i kontorlokalene: 

  • Ansatte som må til for å sikre at de får avviklet sendinger, såkalte sendekritiske funksjoner
  • Der det at folk sitter hjemme, gjør avvikling av sending unødvendig komplisert
  • De som av en eller annen grunn sliter mer enn andre på hjemmekontor, enten det handler om en krevende hjemmesituasjon eller at man ikke takler hjemmekontor over tid

HR-direktøren skryter av de TV 2-ansatte, som hun mener har håndtert krisesituasjonen på en god måte. 

– Vi hadde en del relativt ferske ansatte, som skulle på opplæring i systemene våre omtrent da vi stengte ned. En slik situasjon er ikke den beste når det gjelder å komme inn som ny, men de har håndterte det veldig bra. Det har vært imponerende innsats, sier hun. 

Halvparten av de NRK-ansatte på jobb

HR-direktør i NRK, Olav Hypher, sier til Medier24 at de også jobber med planer for en sakte, men sikker gjenerobring av NRKs kontorer over det ganske land. Forhåpentligvis vil ledelsen ha planene klare i løpet av denne uken. 

Han anslår at i underkant av halvparten av NRKs ansatte har vært på hjemmekontor under koronakrisen. 

– Noen perioder har det vært mer enn halvparten, andre perioder har det vært færre. Det har vært store forskjeller på ulike roller, og særlig de som er avhengige av å jobbe studionært og som jobber tett med nyhetsoppdraget, har brukt kontorene våre mye, sier han. 

Hypher understreker at de som har vært på jobb har jobbet under et strengt smittevernregime.

 
 

– For dem som skal være på jobb, så er det tydelige kjøreregler for hva det innebærer. Vi har tydelige regler for smittevern og har utviklet veldig konkrete retningslinjer per kontor. For dem som er på kontoret, så er det ikke normalt der heller. Vi har i denne perioden lykkes med å omorganisere en av del av våre lokaler, blant annet slik at ansatte kan overholde tometersregelen, sier han. 

I slutten av mars kunne Medier24 skrive at NRK var bekymret for bemanningen og for om man fikk vaktlistene til å gå opp. Det mener Hypher de har lyktes med, blant annet fordi de har kunne «låne» ansatte fra for eksempel sporten, og satt dem til å jobbe med nyheter, sier han og skryter av folk sin vilje og evne til å snu seg rundt raskt. 

Han skryter også av samarbeidet med distriktskontorene, og mener det har vært avgjørende.

– Vi har også hatt en veldig stor andel saker og bidrag fra distriktskontorene. De har vært en viktig del av den dekningen vi har hatt, sier han. 

Powered by Labrador CMS