Nils Johan Heatta gikk av som sjef for NRK Sápmi i 2015. Nå gir han seg etter over 30 år i statskanalen.
Nils Johan Heatta gikk av som sjef for NRK Sápmi i 2015. Nå gir han seg etter over 30 år i statskanalen.

Tidligere NRK Sápmi-sjef sier han slutter i NRK etter konflikt med ledelsen

Tidligere leder for NRK Sápmi, Nils Johan Heatta, sier til iFinnmark han slutter i NRK etter over 30 år på grunn av en konflikt med NRK Sápmis Mona Solbakk og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Publisert

Nils Johan Heatta ledet NRK Sápmi i en årrekke, og har jobbet over 30 år i NRK. Nå bekrefter han overfor iFinnmark.no at han slutter i statskanalen, angivelig etter en lengre konflikt med distriktsdirektør i NRK Sápmi, Mona Solbakk og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. 

– Du har vært langtidssykmeldt ett år nå. Ryktene i mediemiljøet går om at du er i direkte konflikt med dagens sjef i NRK Sápmi Mona Solbakk og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Stemmer dette, spør iFinnmark-journalisten. 

– Det kan jeg bekrefte. De siste fire år har ikke vært særlig positive for meg, sier Heatta til avisa.

Han ønsker ikke på nåværende tidspunkt å utdype hva konflikten dreier seg om.

Solbakk tok over som divisjonsdirektør i NRK Sápmi i 2015. Verken Solbakk eller Eriksen ønsker å kommentere om det er en pågående konflikt mellom de tre, men Solbakk sier til iFinnmark.no at det er trist at Heatta opplever situasjonen som en konfliktsituasjon. 

– Det er trist at han opplever det slik. Nils Johan Heatta har gjort en uvurderlig innsats for NRK Sápmi og samefolket over mange år. Han har ikke bare utviklet NRK Sápmi, men også vært blant dem som har ivret og jobbet for samarbeid på tvers av landegrenser og urfolk. Vi er takknemlig for hans engasjement og innsats, og ønsker han all lykke videre, sier Mona Solbakk til iFinnmark. 

Også Eriksen skryter av Heattas innsats gjennom mange år.

Powered by Labrador CMS