Rima Iraki åpner for første gang opp om drapet på nevøene i 2020.
Rima Iraki åpner for første gang opp om drapet på nevøene i 2020.

NRK-profilen Rima Iraki åpner opp om sorgen - mistet begge nevøene

– I dag er det to år siden det verste og mest utenkelige skjedde, skriver NRK-journalisten på Instagram om drapet på nevøene.

Publisert Sist oppdatert

NRK-journalist Rima Iraki åpner for første gangen opp om hvordan hun har taklet sorgen etter at begge hennes nevøer ble drept for to år siden.

«I dag er det to år siden det verste og mest utenkelige skjedde. 19. juli 2020 ble mine nevøer brått revet vekk fra oss. På brutalt vis», skriver hun på Instagram.

Nevøene ble drept av moren sin i Lørenskog i 2020, og kvinnen ble i fjor idømt lovens strengeste straff til 21 års ubetinget fengsel.

Det var Dagbladet som omtalte innlegget først.

Iraki forteller videre at hun alltid har lurt på hvordan mennesker som opplever store traumer klarer å leve videre med sorgen, og at hun nå får det samme spørsmålet.

«Jeg har ikke fasiten. Vi er alle ulike, og møter sorg på forskjellige måter. Men jeg pleier ofte å svare at vi mennesker kan takle mye mer enn vi tror. Jeg har lært at selv i de mørkeste stundene - når man går igjennom den største krisen i livet - så kan det være rom for latter. I familien min har humor vært en god medisin», skriver Iraki.

Og fortsetter:

«Humor og åpenhet. Fra første dag har det vært viktig for oss å være åpne om det som har skjedd. Vi har snakket med venner, naboer, kolleger, kjente og ukjente om tragedien. For oss har det vært naturlig og riktig for å takle livet videre. Det er rørende å oppleve all kjærligheten, omtanken og støtten som kommer fra folk rundt oss, og fra de vi ikke kjenner. Det viser hvor mye godhet det finnes i oss mennesker.»

Iraki hyller videre barnefaren, hennes bror, som i etterkant har opprettet et minnefond i sønnenes navn for å hjelpe barn og unge i lokalmiljøet.

Medier24 har vært i kontakt med kommunikasjonsansvarlig i NRK, Tonje Bergmo, som forteller at Iraki ikke ønsker å kommentere noe mer utover det publiserte innlegget.

Powered by Labrador CMS