Slik ser det ut etter det i natt ble avfyrt flere skudd i 1.15-tiden på utsiden av London pub i sentrum av Oslo, der flere ble skadd og to drept.Foto: Terje Pedersen / NTB

NRK-journalister var i nærheten - Olav Rønneberg ble vitne til terroren

Olav Rønneberg så hva som skjedde. Knut-Øyvind Hagen gikk derfra rett før det ble løsnet skudd.

Publisert Sist oppdatert

Natt til lørdag i Pride-uka tok en mann i 40-årene opp et våpen og begynte å skyte i Oslo sentrum.

NRK-profilen Olav Rønneberg var vitne til hendelsen.

– Jeg så en mann komme til stedet med en bag. Han plukket opp et våpen og begynte å skyte, sier Rønneberg selv til NRK.

Han skal ifølge NRK vært på vei inn til et utested da skytingen begynte. Han forklarer at han forstod han måtte komme seg i dekning.

– Jeg gikk ut igjen, og så at de begynte livreddende førstehjelp på noen som var blitt skutt. Da skjønte jeg at omfanget av dette var mye større enn jeg trodde. Det var flere skadde som fikk hjelp, og det var panikk blant folk i gaten, sier Rønneberg.

Gikk like før det startet

På sin Facebook-profil skriver NRK-journalisten Knut-Øyvind Hagen at han var på utestedet London pub, men gikk hjem to minutter før skytingen startet.

– Så aldeles forferdelig. Ta vare på hverandre, skriver han.

En annen NRK-medarbeider, Gøran Valøy Midthun, skriver på sin Facebook-profil at han også er trygg etter å ha vært ute natt til lørdag.

– Jeg sto i gata da det startet og hørte personen skjøt opppver gata og folk kom løpende opp mot Cesar og fikk varslet de utenfor der så vi fikk evakuert, og sluppet til politi og ambulanse kjapt, skriver han.

NRK-profilen Olav Rønneberg var selv vitne til hendelsen i Oslo sentrum.
Powered by Labrador CMS