Ola Borten Moe, nestleder i Senterpartiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ola Borten Moe, nestleder i Senterpartiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

NRK beklager på direkten etter Ola Borten Moe-klage

Etter at Senterpartiet-nestlederen klaget inn kanalen til PFU, kom de med en offentlig beklagelse.

Publisert

I et innslag 12. januar om klimasøksmålet fra flere miljøorganisasjoner, fortalte NRK Dagsrevyen at Senterpartiet-nestleder og tidligere Olje- og energiminister Ola Borten Moe, var kalt inn til høring fordi han hadde holdt tilbake informasjon for Stortinget, og fordi han visste at oljeletingen i Barentshavet kunne bli et tapsprosjekt i milliardklassen.

Borten Moe reagerte på innslaget, anklaget Dagsrevyen for kampanjejournalistikk, og skrev i et facebook-innlegg at han klagde inn Dagsrevyen til PFU.

– Det er antakelig den nye klimaredaksjonen i NRK, som i sitt ønske etter å kjøre sensasjonell kampanjejournalistikk i «det godes tjeneste» hopper glatt bukk over hva som er sant og ikke. Men det redaksjonelle ansvaret hefter ved Dagsrevyen i dette tilfellet, skrev han etter innslaget.

I tirsdagens sending av Dagsrevyen kom NRK med en beklagelse på innslaget.

«NRK hadde ikke grunnlag for å slå fast at Borten Moe holdt tilbake informasjon for Stortinget, heller ikke at han kjente til den aktuelle beregningen. NRK beklager dette. Borten Moe har tidligere sagt at han mener Stortinget fikk all relevant informasjon i saken og det blir høring i Stortinget i midten av februar.»

Powered by Labrador CMS