- På tide med et direktørskifte, sier NRK-sjefen om Kalbakks avgang. Får ny jobb som etikkredaktør

Per Arne Kalbakk går av som nyhetsdirektør i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Etter sju år som programdirektør i NRKs toppledelse og atten år som operativ redaksjonell leder, gir Per Arne Kalbakk seg som nyhetsdirektør i NRK.

Det opplyser NRK selv i en pressemelding onsdag formiddag.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier følgende om Kalbakks nye jobb:

– Den jobben Per Arne nå skal gå inn i, har jeg tenkt på i lang tid. Det er en jobb som er avhengig av den rette personen, og det mener jeg Per Arne er. Han har erfaringen og kompetansen til å løfte det etiske nivået i NRK.

- Redaksjonell etikk er grunnmuren for å bygge den tilliten vi lever av, det er en absolutt fundamental forutsetning for NRK. Jeg ser frem til et fortsatt godt og tett samarbeid med Per Arne fremover.

Kalbakk har vært med på flere omstillinger i NRK. I 2008 etablerte han Marienlyst-divisjonen, og i 2013 ledet han etableringen av den nye nyhetsdivisjonen.

Den erfarne medielederen sier selv dette om sin nye jobb - og bakgrunnen for jobbskiftet:

- Jeg har naturligvis hele tiden hatt tett og konstruktiv dialog med Thor Gjermund om status for nyhetsdivisjonen. Nå mente han det var på tide med et direktørskifte, og har parallelt skissert en stilling som er faglig utfordrende for meg.

- Når jeg først skal slutte som nyhetsdirektør er jeg veldig glad for å kunne jobbe rendyrket med redaksjonell etikk. Det er et avgjørende viktig område for journalistikkens tillit i befolkningen fremover. Jeg ser frem til å bidra både innad i NRK og på vegne av NRK i den offentlige debatten om presseetikk, sier Per Arne Kalbakk.

Ifølge NRK får Kalbakk med dette ansvar for å utvikle redaktørmøtet i NRK med tyngde på redaksjonell etikk, samt å utarbeide og gjennomføre et faglig opplegg for alle NRKs journalister med jevne mellomrom. Han vil også gi råd om enkeltsaker internt i NRK. Per Arne Kalbakk skal rapportere faglig til kringkastingssjefen.

Stillingen som nyhetsdirektør i NRK lyses ut med det første, opplyses det. Per Arne Kalbakk blir sittende til en etterfølger er ansatt.

Powered by Labrador CMS