P3nyheter dobler staben - og skal lage nyheter på NRK3

Skal lage TV-nytt på NRK3. Og fortsetter på sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

De er eksperter på å skreddersy nyheter for unge. Nå dobler P3nyheter staben og starter med TV-nyheter på NRK3.

Det melder NRK i en pressemelding denne uka.

- Jeg er veldig kry og glad over at vi har fått dette på plass, sier regionredaktør Sigrid Gjellan ved NRK Trøndelag, som huser den lille redaksjonen.

Gjellan sier med tre nye stillinger vil P3nyheter både kunne begynne å lage TV-nyheter og tilby enda mer i radioen og på sosiale medier.

Når de unge

Helt siden 1996 har NRK P3 skreddersydd nyheter for ungdom. Først i radioen, de senere årene også med stor suksess både på Facebook, Snapchat og Instagram.

Hvordan P3nyheter har klart å nå et ungt publikum har blitt lagt merke til av mange, både innen- og utenlands, ifølge NRK.

- Stadig vekk blir redaksjonen invitert til konferanser og mediearrangement verden over for å fortelle hvordan de gjør det, melder kanalen.

Dobler bemanningen

Det er en glad gjeng som mottar nyheten om at bemanningen dobles fra tre til seks stillinger.

- Dette viser at det lønner seg å jobbe hardt, sier Even Nielsen i P3nyheter.

- Vi har villet mye i lang tid, forsøkt og funnet nye veier. Da er det kjempemoro at vi nå får utvide og fortsette i enda større skala, sier han.

P3nyheter høres i radioen med nyheter hver halve time, men nøyer seg ikke med det. Gjennom hele dagen er de aktive på sosiale medier. De gjør seg stor nytte at det omfattende NRK-nettet, plukker fram og anretter stoffet kjapt og lekkert i P3nyheter-drakt.

Med tre nye stillinger vil de både utvide og styrke tilbudet. Målet er å kunne tilby P3nyheter på alle plattformer, også TV, fra tidlig morgen til sen kveld.

- Nå kjører vi på. Egentlig har vi gjort det lenge. I håp om å få flere ressurser. Nå får vi det, da bare fortsetter vi i samme sporet og "gønner" enda mer på, sier Ingvild Sættem Beltesbrekke i P3nyheter.

Gått nye veier

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen er også glad for å kunne gi P3nyhetene større ressurser.

- Denne redaksjonen har turt å gå nye veier og vært veldig nytenkende. De har etablert en egen nyhetsplattform for unge både på radio og sosiale medier. Nå får de anledning til å ta spranget også til TV og NRK3. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Gynnild-Johnsen.

Powered by Labrador CMS