«Satiriks på ekte» har oversatt utdrag fra Anders Behring Breiviks manifest til nynorsk, opprettet en falsk profil og postet utdragene som innlegg i kommentarfeltet til nettavisen Resett.

Resett oppfordrer leserne til å anmelde NRK etter satire­stunt

«Vi oppfordrer folk som mener det her finnes hatytringer om å anmelde NRK til politiet for brudd på straffelovens paragraf 185», skriver nettstedet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er VG som skrivet om NRKs satireprogram, «Satiriks på ekte», har oversatt utdrag fra Anders Behring Breiviks manifest til nynorsk, opprettet en falsk profil og postet utdragene som innlegg i kommentarfeltet til nettavisen Resett.

Ifølge prosjektlederen for det hele, Stig Morten Lortenzen Waage, er det ingen som har reagert, sier han til VG.

– Det å bruke Breiviks manifest på denne måten er ikke noe vi tar lett på, men det er viktig å gjøre det. Hensikten er å vise at det som ble oppfattet som radikalt hatefulle meninger i 2011 nå er blitt dagligdags i den politiske samtalen i Norge, sier Waage til avisa.

VG skriver at de har vært i kontakt med redaktør Helge Lurås i Resett, som viser til en sak på nettstedet med tittel «NRK prøver å koble Resett til Anders Behring Breivik». 

I en annen artikkel på nettstedet skriver de:

– Vi oppfordrer folk som mener det her finnes hatytringer om å anmelde NRK til politiet for brudd på straffelovens paragraf 185. Det er NRK som er Jan A. Johansen, står det i saken som er signert «redaksjonen.

Powered by Labrador CMS