Rune Nilson
Rune Nilson

Rune Nilson slutter i NRK

Forsøkte i et år å finne løsning, etter at profilen forlot Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Rune Nilson slutter i NRK, skriver han på Facebook tirsdag.

– I over et år har både jeg og rørende mange av mine nydelige kollegaer i NRK forsøkt å finne en løsning på min jobbsituasjon etter at vi flytta fra Trondheim tilbake til Oslo, skriver Nilson og fortsetter: 

– Jeg har gjort mitt aller beste og jobbet knallhardt gjennom både jul og sommer i håp om at kanskje kompetanse, erfaring og meritter skulle veie mer enn postnummer, men det gjør det altså ikke. 

– Jeg er dypt takknemlig for alt jeg har fått lære, lage oppleve og bidra med i til sammen mer enn 25 år i kringkastingens tjeneste, skriver han og legger til: 

– Samtidig er det også en lettelse å få en endelig avklaring på det som har vært en veldig lang og rotete prosess slik at jeg nå kan se framover og komme i gang med neste kapittel. 

I fjor høst ble det kjent at Nilson måtte forlate NRK etter 24 år etter å ha flyttet til Oslo. Han kunne ikke beholde sin stilling på Tyholt, ettersom den har hjemmel i Trondheim.

I Pressepodden like etter avslørte Nilson at han kjenner både fryd og dårlig samvittighet over det kvarte århundret i NRK.

I desember kom kontrabeskjeden, om at Nilson ble lånt ut fra Tyholt til Marienlyst i 2024.

– Det er veldig fint at jeg kan fortsette litt i NRK. Det er jeg veldig glad for, sa Nilson den gang.

Blant annet har Nilson hatt sitt eget radioprogram i sommer.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS