Ambulansearbeidere og andre ved UNN kommer snart på skjermen.
Ambulansearbeidere og andre ved UNN kommer snart på skjermen.

Når sekundene teller og avstandene er lange: NRK lager dokuserie fra Nord-Norges største sykehus

De har akuttberedskap for «halve Norge» - nå blir Universitetssykehuset Nord-Norge dokumentarserie på TV.

Publisert

«Når sekundene teller» er arbeidstittelen for den nye dokumentarserien, melder NRK. - Her skal vi følge helsepersonell som hver dag står i situasjoner som handler om liv og død, lyder beskrivelsen.

 -Vi har lyst til å vise hva som skjer i det øyeblikket man ringer 113, og hele apparatet som settes i gang da, sier programsjef for NRK i Nord-Norge, Tone Lein.

Programsjef Tone Lein i NRK Nord-Norge.
Programsjef Tone Lein i NRK Nord-Norge.

Bakgrunnen for at NRK lager en slik serie i nord er nettopp avstandene: Dette er den enheten innenfor Norges helsevesen som har det største geografiske området å dekke.

- De har ansvaret for akuttberedskapen mellom Nord-Trøndelag og Nordishavet. Det er halve Norges landareal, sier Lein.

NRK melder at TV-serien skal by på både menneskelige møter, hverdagslige hendelser og dramatiske situasjoner. Sistnevnte foregår gjerne i spektakulær natur, subarktisk klima og omskiftelig vær. 

Slik vil NRK gi seeren innsikt i et fagmiljø de vanligvis ikke har tilgang til. Det handler om skjebnesvangre sekunder, og enorme avstander.

- Vi ønsker å gi et innblikk i en verden med dagliglivets akutte situasjoner der raske medisinske og taktiske vurderinger tas kontinuerlig under tidspress og begrenset informasjonstilgang, sier Lein. 

Hilde Pettersen, kommunikasjonssjef i UNN, ser frem til at NRK skal sette i gang arbeidet med serien.

- Vi er stolte av å vise frem et offentlig sykehus med et grunnsyn om at hvert eneste menneske i den langstrakte landsdelen vår, betyr noe. Med lange avstander og mye vær, må vi her i Nord-Norge jobbe på litt spesielle måter. Det vil befolkningen få mer kunnskap om gjennom denne TV-dokumentaren.

- Seerne vil få innblikk i deler av velferdsstatens tjenester som vi alle kan være stolte av. Vi håper at serien blir en snakkis rundt alle lunsjbord når den kommer på lufta, spesielt med tanke på rekruttering av helsearbeidere til vår virksomhet, sier Pettersen.

Serien er planlagt å bli ti episoder på cirka 39 minutter, og vil etter planen bli sendt på NRK årsskiftet 2018-2019. Opptakene starter i februar 2018, opplyser NRK.

Powered by Labrador CMS