Strømbrudd på Marienlyst etter arbeidsulykke - to sendt til sykehus

– Det var ingen kritiske funksjoner som ble berørt, forteller fungerende eiendomssjef.

Publisert

Det var et massivt strømbrudd i NRK-bygget på Marienlyst i Oslo tirsdag formiddag etter en arbeidsulykke, opplyser NRK på sine interne sider.

Ulykken skjedde i kjelleren under arbeid med en av Hafslunds trafo-stasjoner, og brannvesenet er tilkalt.

– Det var en kortslutning under vedlikeholdsarbeid. Når slikt skjer, så ryker strømforsyningen til resten av Marienlyst. Både lyset og brannalarmen gikk, men vi har store reservesystemer som slo inn, sier fungerende eiendomssjef i NRK, Sven Evjenth, til Medier24.

– Det var ingen kritiske funksjoner som ble berørt. Alle våre funksjoner er beskyttet med doble og tredoble systemer, understreker han.

To personer ble sendt til sykehus for sjekk etter ulykken, men tilstanden skal ikke være alvorlig. Det var røykutvikling etter hendelsen, men det utviklet seg ikke til brann. 

Det var Radiohuset og TV-huset som ble berørt og evakuert, mens Nyhetshuset - som har egen strømforsyning - var helt uberørt. 

– Alle programmer på alle flater går som vanlig. Det er noen studioer som ikke har taklys, men vi forventer å være tilbake i normal drift igjen i løpet av ettermiddagen, sier Evjenth. 

 

Powered by Labrador CMS