Nå er det klart: Her skal NRKs nye hovedkontor ligge

NRK flytter hovedkontoret sitt fra Marienlyst til Ensjø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Saken oppdateres.

NRK flytter sitt hovedkontor i Oslo fra Marienlyst til Ensjø. Det bekrefter kilder overfor Medier24.

Den nøyaktige adressen blir i Ensjøveien 3,5 og 7, på Normannsløkka. Den nye tomten skal koste 800 millioner kroner, ifølge NTB.

Kilder opplyser til Medier24 at man i NRK ser for seg å flytte til Ensjø i løpet av fem til syv år. Selv skriver NRK at eiendommene blir kjøpt fra Ferd Eiendom og Axer Eiendom.

Ferd kjøpte også den nåværende NRK-tomten for et minimumsbeløp på 3.75 milliarder kroner i februar 2020.

Med en pris på 800 millioner koster kvadratmeteren rundt 57.000 kroner. Det nye bygget skal hus rundt to tredjedeler av NRKs ansatte, noe som tilsvarer omtrent 3250 mennesker.

– Et viktig bidrag

Kulturminister Abid Raja gleder seg over beslutningen om å flytte NRK til Ensjø.

- NRK er en av våre viktigste samfunnsinstitusjoner. Nå og i årene som kommer er utfordringen å treffe norske seere, lyttere og lesere som kan velge hva de vil, når de vil, fra et globalt innholdsmarked, sier kulturminister Abid Raja i en pressemelding.

– For å lykkes må NRK ha gode vilkår for utvikling og innovasjon. Et moderne hovedkontor på Ensjø øst i Oslo vil bli et viktig bidrag til dette.

I samme melding heter det:

«For å lykkes i fremtiden trenger NRK et hovedkontor som åpner for samhandling, innovasjon og effektiv drift i pakt med vår tids krav til sikkerhet og beredskap. Klima- og miljøkrav må ivaretas, og det nye hovedkontoret må være lett tilgjengelig for ansatte og publikum via et godt kollektivtilbud. Styrets konklusjon er at tomten på Ensjø er svært godt egnet for nytt hovedkontor for NRK.»

– Viktig for NRKs videre utvikling

Også kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er fornøyd med valget av tomt.

– Ved valg av tomt er vi ett skritt nærmere et framtidsrettet, moderne og miljøvennlig hovedkontor. Det blir viktig for NRKs videre utvikling som allmennkringkaster og fellesarena i det norske samfunnet, sier Eriksen til NRK.

Områder som Bjørvika, Bryn, Storo, Løren, Lillestrøm og Lilleaker er alle tidligere blitt nevnt som mulige destinasjoner for NRK. Det samme har Adamstuen og Blindern.

I slutten av april i år foreslo Senterparti-profil Jan Bøhler å legge hovedkontoret til Groruddalen. Det begrunnet Bøhler slik, overfor Aftenposten.

– Dette er noe vi har jobbet for i Groruddalen gjennom alle år. NRK er en av landets største arbeidsplasser med mange høyt utdannede mennesker. Det vil bety mye for å få en mer sammensatt befolkning her.

Powered by Labrador CMS