Fra innspillingen av kortfilmen SÁMI BOJA på Finnmarksvidda, (F.v. fotograf Ken Are Bongo, regissør Elle Sofe Henriksen og lydmann Kim Erling Methi Johansen)
Fra innspillingen av kortfilmen SÁMI BOJA på Finnmarksvidda, (F.v. fotograf Ken Are Bongo, regissør Elle Sofe Henriksen og lydmann Kim Erling Methi Johansen)

Skal hoppe etter «Heimebane»: NRKs neste store dramasatsing blir samisk

– Det er på høy tid å gi publikum i Norge et nytt samisk TV-drama i verdensklasse, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

Publisert

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og resten av NRK slapp i dag nyheten om at deres neste store dramasatsing skal være samisk, og «skal ta utgangspunkt i det samiske samfunnet og fortelle nyskapende historier for et stort publikum», skriver NRK i en pressemelding. 

– Jeg var ni år da TV-serien om samegutten Ante gikk på NRK i 1975. Det var bare seks korte episoder, men historien om den jevngamle Ante gjorde uutslettelig inntrykk på meg. Serien ble senere solgt til 23 land. Det er fryktelig lenge siden 1975. Derfor er det på høy tid å gi publikum i Norge et nytt samisk TV-drama i verdensklasse, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i pressemeldingen. 

Mona Solbakk, direktør i NRK Sápmi
Mona Solbakk, direktør i NRK Sápmi

Også NRK Sápmi-direktøren er svært fornøyd med at NRK planlegger å satse på samisk drama.

– Jeg er så stolt over at den neste store dramasatsingen fra NRK skal være samisk. Vi vet at en god film eller dramaserie kan sette dype spor og ikke minst vekke samfunnsdebatt og engasjement. NRKs dramasatsinger har med tydelighet vist det. Bare se på Skam og Heimebane, sier direktør i NRK Sápmi, Mona Solbakk. i en pressemelding.

Ifølge meldingen vil den nye serien få premiere i 2022 eller 2023, og produksjonen skal være et samarbeid mellom NRK Sápmi, NRK Drama og Samisk Filminstitutt.

De åpner for å komme med ideer og innspill til serien innen 17. desember. 

Powered by Labrador CMS