Robin Mortensen (40) er eneste søker til jobben som distrikts­redaktør i NRK Finnmark

Mortensen er i dag konstituert i jobben som distriktsredaktør etter at Morten Ruud omkom i en tragisk ulykke.

Publisert

12. oktober gikk fristen ute for å søke jobben som distriktsredaktør i NRK Finnmark. Jobben ble utlyst etter at Ruud omkom i en gyrokopterulykke 21. juli.

På søkerlisten er det kun én kandidat og det er Robin Mortensen. 40-åringen er i dag konstituert i stillingen som distriktsredaktør.

På søkerlisten står han oppført med yrke som journalist, vaktsjef, programleder og redaksjonssjef. Mortensen er har bosted i Alta.

- Jeg har søkt jobben fordi jeg synes det er spennende å være redaktør og har kjent på det ansvaret siden jeg ble kastet i det etter ulykken i juli. Oppgavene har vært givende og jeg har fått smaken på det og ønsker jobben fast. NRK Finnmark har såpass mye spennende på gang som jeg vil bidra til å lede, sier han til Medier24. 

I utlysningen var NRK opptatt av å få tak i en distriktsredaktør som var tydelig og engasjert og som kunne styrke distriktskontoret på hendelser og fordypende nyheter.

Region Nord består av distriktskontorene i Nordland, Troms og Finnmark. 

- Vi har fått en kvalifisert intern søker og kommer til å gå videre med ham og starter intervjuer førstkommende mandag, forteller regionredaktør Tone Kunst i NRK Nord-Norge.

- Hadde dere forventet mer enn én søker?

- Nå har jeg vært regionredaktør i to år og vi har hatt tre utlysninger til jobbene som distriktsredaktører, så vi er godt vant med at søkergrunnlaget ikke er så stort. Men vi har fått en kvalifisert søker og går videre med prosessen, sier Kunst.

Regionredaktøren opplyser at de håper å ha klar ansettelsen i god tid før jul.

Powered by Labrador CMS