I 1934 var det den første NRK-stasjon utenfor Oslo. Nå har Finnmark igjen eget distriktskontor.

Kringkastingssjefen åpner torsdag NRKs nye kontor i Alta.

Publisert Sist oppdatert

I mai 1934 ble Finnmark Kringkaster i Vadsø opprettet som første NRK-kontor utenfor Marienlyst. Blant annet for å sikre norsk radio i områder som lå nært både den finske og russiske grensa.

Siden har NRK beholdt sin tilstedeværelse i nord, men tidlig på 2000-tallet ble NRK Troms og Finnmark slått sammen til én organisasjon; NRK Troms og Finnmark. Det varte imidlertid ikke lenge, og i 2013 ble det vedtatt å gjenopprette NRK Finnmark som eget distriktskontor.

Gjenopprettingen av Finnmark som distriktskontor har forøvrig ikke bare vært positivt mottatt i fylket: Dette fordi hovedkontoret i denne prosessen er blitt flyttet fra Vadsø - som har vært NRKs base i Finnmark siden 1934.

Men flyttingen ble vedtatt, og nå gjennomført. I dag onsdag 9. april er det formell åpning av NRK Finnmarks nye hovedkontor i Alta.

I forbindelse med den offisielle åpningen blir det en lang og spesiell sending på både radio og nett-tv med kulturelle gjester, NRK-sjefer og ikke minst kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Powered by Labrador CMS