Dmitrij Muratov på en konferanse våren 2012.
Dmitrij Muratov på en konferanse våren 2012.

«Russlands modigste redaktør» til Svarte Natta: Dmitrij Muratov fra Novaja Gazeta besøker Tromsø i november

Redaktøren er under konstant press - og har opplevd at seks medarbeidere er drept på jobb. Nå besøker han den nordnorske journalistkonferansen.

Publisert

Svarta Natta-konferansen melder på Facebook i helga at sjefredaktør Dmitrij Muratov fra den russiske avisen Novaja Gazeta besøker journalistkonferansen i Tromsø 10. til 12. november. 

Konferansen omtaler redaktøren slik: 

- Han har opplevd at seks medarbeidere er drept på jobb, og jobber under konstant press fra myndighetene i Russland. Sjefsredaktør Dmitrij Muratov i Novaja Gazeta kommer til Tromsø og Svarte Natta for å snakke om ytringsfrihetens kår og det kommende presidentvalget i Russland mars 2018.

Avisen er kjent som en av få uavhengige aviser som er igjen i landet, noe de har betalt en høy pris for. Den mest kjente hendelsen er kanskje da journalist Anna Politikovskaja ble drept i sin egen trappeoppgang i 2006. 

Svarte Natta omtaler videre hvordan avisen tidligere i år avslørte omfattende misbruk, vilkårlig fengsling og tortur av homofile menn i den russiske republikken Tsjetsjenia.

- Avisens medarbeidere lever under konstant press fra både myndighetene og andre krefter i den russiske samfunnet på grunn av sin uavhengige og kritiske journalistikk, heter det - og dette får vi altså høre mer om neste måned i Tromsø. 

Powered by Labrador CMS