Russland truer med å ta lisensen fra Novaja Gazeta. Fordi avisa ikke sensurerte «fitte»-ord fra bokomtale

- Konstruert advarsel, svarer sjefredaktør Dmitirij Muratov.

Publisert Sist oppdatert

Moskva (NTB-TT): Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta har fått en ny advarsel av en tilsynsmyndighet. Det kan koste avisen lisensen.

Sjefredaktør Dmitirij Muratov gir imidlertid ikke opp kampen og sier avisen vil ta beslutningen til retten.

– Vi mener årsaken for advarselen er konstruert, sier han på telefon til nyhetsbyrået TT fra Moskva.

Advarselen fra tilsynsmyndigheten Roskomnadzor begrunnes med at avisen ikke tilstrekkelig sensurerte et støtende ord – som kan oversettes til noe sånt som «fitteri» – da de publiserte et utdrag av en bok.

– Vi skrev om en fantastisk bok av en glimrende forfatter, Vasilij Avtjenko. Det er litteratur og der gjelder andre normer enn i vanlig journalistikk, sier sjefredaktøren.

Novaja Gazeta, som fikk sympatierklæringer fra hele verden da avisens korrespondent Anna Politkovskaja ble drept i 2006, ble av flere tippet til å vinne fjorårets nobelpris for sin uavhengige journalistikk.

En talsperson i Roskomnadzor, som fører tilsyn over russiske medier, sier avisen nå kan dras inn for en domstol og fratas lisensen, ifølge nyhetssiden Lenizdat.

Talspersonen sier samtidig at de vil være «fornuftige» i saken ettersom de påståtte overtredelsene ikke har vært «systematiske». Sist Novaja Gazeta fikk en advarsel var i oktober i fjor.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS