Espen Skoland i Discovery får svar fra Åsne Havnelid i Norsk Tipping.
Espen Skoland i Discovery får svar fra Åsne Havnelid i Norsk Tipping.

Debatt

Norsk Tipping svarer: Det Skoland ikke nevner

«Vi kan finne forskning vi kan slå hverandre i hodet med så lenge vi orker. Samtidig unngår vi det mest innlysende spørsmålet: Hvor vil det være flest spilleavhengige», spør administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

  • ÅSNE HAVNELID, administrerende direktør i Norsk Tipping 

I et innlegg hos Medier24 torsdag hevder Espen Skoland at Norsk Tipping bevisst bedriver villedende informasjon når vi sier at det vil bli færre spilleavhengige om regjeringen stopper spillreklamen fra utlandet.

Det gjør vi ikke.

Vi i Norsk Tipping leser nøyaktig de samme forskningsrapportene som Skolands rådgivere har lest om markedsføringens effekt på problemspill. Trolig har vi lest en god del flere enn dem. Det finnes svært mye forskning som viser at reklamen har en negativ effekt på nettopp de mest risikoutsatte spillerne - dem norsk pengespillpolitikk er til for å beskytte.

Vi kan finne forskning vi kan slå hverandre i hodet med så lenge vi orker. Samtidig unngår vi det mest innlysende spørsmålet: Hvor vil det være flest spilleavhengige? I et land der de mest skadelige spillene markedsføres tungt, eller i et land der de ikke markedsføres?

Regjeringens lovforslag vil i praksis hindre distribusjon av all TV-reklame for spillene med høyest risiko for å utvikle spilleavhengighet. Dette er spillene som dominerer henvendelsene til Hjelpelinjen for spilleavhengige, og omtales som det største problemområdet av helsepersonell som behandler spilleavhengige.

Dette er spillene Skolands kanaler reklamerer for. På vegne av aktører som ikke har lov til å selge spill i Norge.

Man kan ikke velge å ignorere spillmarkedets mest grunnleggende mekanisme. Spill og problemspill henger sammen. Du må begynne å spille for å bli spilleavhengig. Jo flere tilbydere, jo mer markedsføring, jo flere spillere, jo flere spilleavhengige.

Så enkelt, men likevel åpenbart vanskelig å forstå.

Powered by Labrador CMS