Redaktør Ingeborg Heldal i Kvinner og Klær (KK), ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten, Hanna Relling Berg, nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG, ansvarlig redaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, sjefredaktør i Hitra-Frøya, Bjørn Rønningen, sjefredaktør i Nationen, Irene Halvorsen, administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 og ansvarlig redaktør i Kommunal Rapport, Britt Sofie Hestvik.

Medier24 spurte alle styremedlemmene i NR om Hans Rustad: Kun én ville svare

Ingen av styremedlemmene ønsket å si noe mer om at Norsk Redaktørforenings generalsekretær åpner sak mot Document.no-redaktør Hans Rustad.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag formiddag ble det kjent at Norsk Redaktørforening (NR) har tatt ut sak mot Document.no og redaktør Hans Rustad.

Det var NRs generalsekretær Arne Jensen som tok initiativ til at saken skal behandles. Han mener at det Rustad skriver utfordrer vedtektene til foreningen.

Medier24 tok en ringerunde til samtlige ni styremedlemmer og varemedlemmer i NR om hva de mente om saken.

Kun én av redaktørene ville gi et svar. Resten henviste til styreleder, Hanna Relling Berg.

– Se grundig på problemstillingen

Bakgrunnen for saken er Rustads kommentar om opptøyene til Donald Trump-tilhengere i Washington, D.C. tidligere denne uken.

Flere reagerte på kommentaren, blant annet Filter Nyheter redaktør, Harald S. Klungtveit, som skrev at «han forventer at foreningen tar affære ved første anledning».

Ikke lenge etter tok altså foreningen affære.

– Har han bidratt til å rettferdiggjøre angrep på reportere, er det helt åpenbart i strid med medlemsskap, sier styreleder Hanna Relling Berg til fagbladet Journalisten.

Nestleder i styret og ansvarlig redaktør i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm, skriver i en sms til Medier24 at det er naturlig at styreleder Relling Berg som uttaler seg om saken, men opplyser at de har hatt tett kontakt om dette.

– Som nestleder er jeg enig i Hannas bekymringer og synes det er riktig at hele styret nå får muligheten til å se grundig på problemstillingen, skriver han til Medier24.

Henviser videre

Resten av det ordinære styret viser liten interesse for å uttale seg om saken.

Kringkastingssjefen i NRK, Thor Gjermund Eriksen, nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, ansvarlig redaktør i Kommunal Rapport, Britt Sofie Hestvik, sjefredaktør i Nationen, Irene Halvorsen og sjefredaktør i Hitra-Frøya, Bjørn Rønningen, henviser alle videre til styreleder Relling Berg.

Sjefredaktør i Kvinner og Klær (KK), Ingeborg Heldal har enda ikke svart på Medier24s henvendelser.

Sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes, sier at han ønsker å sette seg mer inn i saken før han kan gi et svar når Medier24 ringer.

Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland er for tiden sykmeldt, og Irene Halvorsen fungerer som vararepresentant.

Alle som har blitt nevnt i saken er ordinære styremedlemmer i Norsk Redaktørforening. Medier24 har også kontaktet varamedlemmene, som også henviser videre til styreleder eller har ikke rukket å sette seg inn i saken.

Powered by Labrador CMS