PFU-leder Anne Weider Aasen og resten av utvalget skal behandle flere klager denne uken.
PFU-leder Anne Weider Aasen og resten av utvalget skal behandle flere klager denne uken.

Klager mot VG, TV 2 og Aftenposten - disse sakene skal behandles i PFU denne uka

Shorts-saken i Lillesand og Aftenpostens mye omtalte fastlege-artikkel er blant sakene som står på agendaen.

Publisert

Førstkommende onsdag møtes Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å behandle klagesakene for september.

Flere store mediehus har fått klager mot seg, som VG, Aftenposten, E24 og TV 2.

Se hele sakslisten nederst i saken!

Klagen mot VG er fra Jonathan Bjerg Møller, som reagerer på at avisen i vinter publiserte dokumentarfilmen «Krigsfotografen», laget av Danmarks Radio. Filmen handler om fotografen Jan Grarups liv, og det brukes opptak fra Grarups eks-kones begravelse.

Klageren er eks-konens bror, og han mener opptakene «ble tatt på uærlige premisser». Møller mener VG har brutt Vær Varsom-plakaten på ni punkter. 

Klagen mot Aftenposten er levert av journalistene Tine Cecilia Holm og Caroline Svendsen, som reagerer på den mye omtalte og kritiserte artikkelen om norske fastlegers opplevelser med pasienter på AAP.

Klagerne mener «kronisk syke og uføre blir rammet hardt i denne artikkelen», og mener Aftenposten har brutt VVP på sju punkter.

E24 klages på sin side inn til PFU for brudd på VVP-punkt 2.6 i podkasten «E24-podden med Lorentzen&Co».

Klageren mener redaksjonen ikke «gjør et tydelig nok skille mellom redaksjonelt innhold og annonser i sine podkaster». 

TV 2 er klaget inn for et innslag og nettsak fra TV 2 hjelper deg i januar, som omhandler et ektepar som føler seg lurt av firmaet Gjeldsfinans.

Klageren er daglig leder i Gjeldsfinans, som mener TV 2 har fremstilt «ham som svindler ved å utelate en avgjørende opplysning i programmet og nettartikkelen».

Den mye omtalte «shorts-saken» fra Lillesand i vinter skal også behandles av PFU. Det er Lillesands-Posten som er klaget inn av Lillesand Idrettslag, som reagerer sterkt på avisens første sak og beskriver den som «direkte usann».

I tillegg skal det behandles klager mot Avisa Nordland, Haugesunds Avis, Document, Indre Akershus Blad og Helgelands Blad. 

Powered by Labrador CMS