Prisen deles ut under Festspillene i Bergen.
Prisen deles ut under Festspillene i Bergen.

De nominerte til Årets kritikk er valgt ut

Tre tekster har funnet veien inn på en nominasjonsliste for årets beste kritiske tekst innenfor teater, musikk eller dans.

Publisert Sist oppdatert

Det er Norsk kritikerlag, Festspillene i Bergen og Norsk teater- og orkesterforening (NTO) som samarbeider om prisen Årets kritikk.

«Selv om 2020 har vært et spesielt år både for kritikere og utøvere, har det kommet inn svært mange forslag til Årets kritikk», heter det fra juryen – som mener kvaliteten på fjorårets kritikk var høy.

Blant de tre nominerte finner vi Berit Einemo Frøysland, som er nominert for kritikken «Å demontere herren sitt hus», publisert i Norsk Shakespearetidsskrift. Juryen bruker ord som overskudd og hengivenhet om teksten.

Magnus Andersson er også nominert, henholdsvis med kritikken «Stikker dypt», publisert i Klassekampens musikkmagasin. «Teksten kombinerer bakgrunnsinformasjon, (selv) kritiske refleksjoner og formidlingsevne med stort overskudd», melder juryen.

Tredje nominerte ut er Hilde Halvorsrød, som nådde opp med teksten «Om å brøle for NRKs døve ører», publisert på Scenekunst.no.

«Med solid empiri og treffende begrepsbruk ble teksten en referanse i den etter hvert omfattende kritikken som reiste seg mot NRK», skriver juryen.

Utdelingen av Årets kritikk 2020/2021 vil finne sted på biblioteket i Bergen 27. mai, i etterkant av Kritikerlagets og Festspillenes salong om Alan Lucien Øyens verk «The American Moth».

Salongen og utdelingen vil senere bli tilgjengelig som podkast.

Powered by Labrador CMS