Bildet av «Dag Erik Pedersen» vant årets foto.

Her er vinnerne av presseprisene for Norsk Journalistlag Vestfold

«Til Sveits for å dø» av Lena Malnes vant årets sak/reportasje. John-André Samuelsen vant årets foto.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Styret i Norsk Journalistlag presenterte i fredag formiddag årets vinner i klassene foto og og klassene journalistikk for året 2021.

Vinner i foto ble John-André Samuelsen fra nrk. Han vant for bilde av «Dag Erik Pedersen».

Juryen begrunner avgjørelsen slik:

«Bildet som for juryen utmerket seg, både innholdsmessig, teknisk og satt i gang følelser er portrettet av Dag Erik Pedersen, tatt av John-André Samuelsen. Et veldig godt foto, her skal det mye til ikke å bli revet med i Pedersens stemning. En klar ener denne gang, uten tvil Årets blinkskudd».

Vinner av årets sak/reportasje er Lena Malnes fra Tønsbergs Blad for «Til Sveits for å dø».

Juryen begrunner avgjørelsen slik:

«Følsom og flott sak om Inger som tok med venninnene og dro til Sveits for å dø. Aktiv dødshjelp er et vanskelig tema, men journalisten takler det uten å bli sentimental, og uten å støtte seg til klisjeer. Det er til og med plass til humor i saken! Men alle de nominerte sakene var særdeles sterke lesesaker».

Vinner av årets avsløring var «Psykiater hadde sex med pasient», laget av Sindre Dahl-Øen fra Tønsbergblad.

Juryen begrunner avgjørelsen slik:

«Saken om Charlotte Thoresen fra Tønsberg og psykiateren som innledet et seksuelt forhold med henne har gått hele veien til regjeringskontorene, hvor helseministeren nå skal se på Helsetilsynets praksis med autorisasjonssaker. Charlotte-saken er også sentral i VGs serie om psykiatere og psykologer som forgriper seg på pasienter. Men det var Tønsbergs Blads sak som startet det hele».

Vinner av årets gladsak er «Ungdommene som reddet kameraten», John Andre Samuelsen fra NRK.

Juryen begrunner avgjørelsen slik:

«Vinnersaken huskes godt fra Dagsrevyen av jurymedlem Tom Egeland, den gjorde skikkelig inntrykk. I utgangspunktet ingen god tv-sak fordi den mangler gode situasjoner, men bruken av autentiske lydlogger skaper dramatikk, og gjør dette til en god tv-sak».

Vinner av årets gladsak er Sterk kritikk av Sommerbilen-besøket i Vestfold, laget av Hans-Kristian Ragnes fra NRK.

Juryen begrunner avgjørelsen slik:

«1600 kommentarer på Facebook og 400.000 unike klikk sier alt, - dette ble en ekte snakkis! Men kanskje ikke så rart at NRK ikke ville ha saken på sin forside... Den lokale forankringen i riksfenomenet Sommerbilen gjør denne til en åpenbar vinner – også fordi NRK her kritiserte seg selv».

Vinner av åpen klasse er Siste sving med Gunnar, laget av Sigrid Ringnes fra Østlands-Posten.

Juryen begrunner avgjørelsen slik:

«Vanskelig å kåre en vinner, alle er svært gode saker. Etter diskusjon i juryen, kom man frem til at Siste sving med Gunnar er den sterkeste. Gunnar Bervens kjærlighet til sitt livsverk kommer tydelig frem i rullefortellingen, likeså hvordan Corona drev ham til å ta sitt eget liv».

Powered by Labrador CMS