Avtroppende: Richard Aune. Innstilt som ny NRKJ-leder: Rolf Johansen (t.h)
Avtroppende: Richard Aune. Innstilt som ny NRKJ-leder: Rolf Johansen (t.h)

Rolf Johansen er innstilt som ny topp­tillits­valgt i NRK etter Richard Aune

– Jeg kan ikke annet enn å være stolt, ydmyk og litt skremt ved tanken på at jeg, hvis årsmøtet vil, blir talsmann og fremste tillitsmann for nesten 1800 medlemmer i NRK.

Publisert

I august ble det klart at Richard Aune ikke stiller til gjenvalg som topptillitsvalgt for journalistene i NRK

Nå har valgkomiteen innstilt på at Rolf Johansen rykker opp fra 1. nestleder til leder for hele NRKJ. Johansen setter pris på tilliten fra komiteen. 

– Det er en stor ære å bli nominert til vervet som leder av Norsk Journalistlag i NRK. Jeg kan ikke annet enn å være stolt, ydmyk og litt skremt ved tanken på at jeg, hvis årsmøtet vil, blir talsmann og fremste tillitsmann for nesten 1800 medlemmer i NRK. Det er et stort og viktig verv, og jeg vet at det betyr både seire og vonde nederlag, skriver han i en tekstmelding til Medier24. 

På spørsmål om hva som blir det viktigste han ønsker å jobbe for om han blir valgt, skriver han at han ønsker å jobbe for at NRK blir en «arbeidsplass i verdensklasse».

– Når M24 spør meg overordnet om hva som blir det viktigste å jobbe med framover så må jeg nesten gi et overordnet svar tilbake. NRK må bli en arbeidsplass i verdensklasse med en personalpolitikk i verdensklasse. Det kan høres pompøst ut, men vi i NRK har levd med verdensklassebegrepet lenge. Det forventes i NRKs strategi at vi leverer i verdensklasse, og det gjør vi! Det internasjonale prisdrysset har aldri vært større. Derfor må vi ansatte også kunne forvente at NRK tilbake gir oss en arbeidsplass og personalpolitikk på samme nivå, skriver han.

– En solid tillitsvalgt 

Leder av valgkomiteen, Frode Søreide, sier at det er Johansens erfaring som tillitsvalgt som er noe av bakgrunnen for innstillingen. 

– Rolf er en solid tillitsvalgt, med lang erfaring. Han har sittet som første nestleder i flere år og vært med i NRKJ i mange år. Han har en solid bakgrunn og kjenner hele NRK, noe som er viktig i den posisjonen som man innehar som leder av NRKJ, sier Søreide til Medier24. 

I tillegg til Johansen som leder, har valgkomiteen innstilt på at Lars Toverud blir ny andre nestleder, at Hege Fagerheim rykker opp og blir ny første nestleder og at Anne Berit Larsen fortsetter som organisatorisk nestleder. 

Toverud er altså innstilt som «det nye ansiktet» i «brakka» hos NRKJ. 

Johansen har bakgrunn fra NRK Nyhetene og Dagsnytt, mens Toverud til daglig jobber i Dokumentar og Samfunn. Larsen er fra distriktsdivisjonen og Fagerheim jobber egentlig i kulturavdelingen, ifølge Søreide. 

–  Vi tror Johansen kan bli en god leder, og at de fire sammen kan bli en god lederkvartett, sier Søreide. 

Powered by Labrador CMS